вівторок, 16 березня 2021 р.

PRO-сування книг від Українського інституту книги

     Ранок 15 березня для бібліотекарів старшого відділу міської бібліотеки  для дітей та юнацтва розпочався із бібліовізиту до академічного ліцею «Спектр».

У 8-В та 6-А класі вони провели з дітьми годину спілкування, метою якої було PRO-сування книг від  Українського інституту книги.





Восьмикласників презентували пізнавальну літературу, тож, спілкування проходило у формі подорожі. Разом із книгами «Химерний Київ»  Тетяна Стрижевська, «33 найцікавіші споруди» та «33 найвідоміші картини та скульптури» Штепанка Секанінова ліцеїсти  побували у різних куточках світу; дізнавалися разом із Богусь Янішевський про те , як працює наш «Мозок»;  розглянули «9 детальних планів своєї справи для підлітків» разом із Сергій Біденко і його книгою «Книга юного підприємця»; дівчаткам представили  «Цілком таємні дівчачі штукенції» Лідія Гауеншильд, а з хлопцями вирушили по сторінках книги «Шлях українського воїна». Зацікавленість у підлітків викликали книги серій «Порадник підлітка» та «Думай як». Восьмикласники спробували  «прокачати» свій мозок, виконуючи завдання із книги  «Думай як Шерлок Голмс». Впоралися не всі, але дуже-дуже намагалися. Тож – книги у поміч!


Шестикласникам була представлена до уваги художня і пізнавальна література. Разом із Ганс Юрген Пресс знайомилися діти із серією «Детективний квест»; сподобалися  їм пригоди дівчинки Сюзанки від Дорота Сувальська серії «Витівки Сюзанки». У захваті були усі від книги Еліна Заржицька «Пригоди динозавриків» та Енциклопедія для допитливих «Найнебезпечніші істоти планети». Не злякалися діти фотоенциклопедії «Змії» серії «Світ навколо нас».

Звісно, дітям дали можливість подивитися  новенькі книжки та запросили їх до бібліотеки, залишивши візитівки. Шестикласників бібліотекар Ольга Носенко запросила також до участі у Всеукраїнському конкурсі «Лідер читання-2021», бо ж саме є слушна нагода почитати нові українські книжки. 

Міська бібліотека для дітей та юнацтва щиро вдячна адміністрації ліцею «Спектр» за надану можливість познайомити дітей з новинками від Український інститут книги та чекає юних ліцеїстів у бібліотеці!


Немає коментарів:

Дописати коментар