вівторок, 30 березня 2021 р.

Тиждень дитячого читання завершено

         Ось і закінчився наповнений цікавими заходами, новими зустрічами з книгою, яскравими емоціями Тиждень дитячого читання,

29 березня у читачів старшого відділу обслуговування читачів-учнів 5-9 класів міської бібліотеки для дітей та юнацтва була чудова нагода «заглянути» за лаштунки Поттеріани разом із //Український інститут книги. Саме це і зробили разом з бібліотекарями  читачі у перший день канікул.

Це був «Магічно-фантастичний понеділок». Провели його разом із книгами: Джоан Ролінг «Історія магії» та «Фантастичні звірі і де їх шукати» від Ньют Скамандер.

Більшості читачів саме ці дві книги першими «впадають» у око, тож, діти мали нагоду згадати пригоди маленького мага та героїв першої із книг про Гаррі Поттера – «Гаррі Поттер і філософський камінь» у невеличкій міні-вікторині «Про кого йдеться?».


«Коли сумніваєшся, біжи в бібліотеку» - це із «Гаррі Поттер і таємна кімната». Своїм допитливим читачам бібліотекарі пропонують познайомитися з книгою «Історія магії». На її сторінках  150 магічних артефактів про виставку з історії магії, яка відкрилася у 2017 році в Нью-Йоркському історичному товаристві на честь 20-річного ювілею виходу у світ книги «Гаррі Поттер і філософський камінь». З цієї Ви довідаєтеся звідки походить заклинання «Абракадабра», зазирнете в чорну чашку для ворожіння, побачите записник Леонардо да Вінчі…, дивовижні ескізи й рукописи з особистого архіву Дж.К.Ролінг… А у розкішному довіднику магічних звірів Ньют Скамандер – знаменитого магізоолога, ви відкриєте для себе усі дивовижі чаклунського світу.

Тож, «коли сумніваєшся, біжи в бібліотеку», тим паче, що ще з кінця 90-х та на початку 2000-х років Гаррі Поттер «заговорив» українською. Українською маємо можливість читати і наші «магічні» книжки, дякуючи видавництву «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». Відкрий для себе історію магії разом із міською бібліотекою для дітей та юнацтва!

 

Хто автор?» таким було завдання останнього дня на міні-конкурсі, що пройшов 26 березня  - у загадкову п’ятницю. Тут  книга мала знайти свого творця. Для цього пластикову соломинку з назвою книги треба було поставити у відповідний стаканчик з автором цього твору. Навіть, якщо у дівчат і хлопців й були сумніви, то на допомогу одразу приходили книги.


Був під час заходу і перегляд мультфільмів, в яких немає нічого поганого, якщо їх дозувати і поєднувати з читанням книг. Особливо, коли це повчальні, дотепні легкі, душевні «Жив був пес», створений за мотивами української народної казки «Сірко»,  та «Головоломка», мультфільм компанії «Pixar»,  про справжню дружбу, підтримку та сімейні цінності. Головна героїня – маленька дівчинка Райлі, в голові якої живуть п'ять постійно конфліктуючих емоцій: Радість, Печаль, Гидливість,  Гнів, які  незабаром навчаться діяти разом.

Маємо надію, що час проведений дітьми в бібліотеці, навчить їх по-справжньому дружити з книгами і сприймати бібліотеку не тільки як  приміщення для їх зберігання, а  як простір для навчання, натхнення, цікавого дозвілля та зустрічей з новими друзями. По завершенні Тижня  дитячого читання бібліотекарів міської бібліотеки №2 чекав приємний сюрприз - книжковий подарунок від Колчиної Анастасії та її сестрички. Щира подяка  дівчаткам!

  

Немає коментарів:

Дописати коментар