пʼятницю, 19 березня 2021 р.

ПОЕТИЧНИЙ КАМЕРТОН ЛІНИ КОСТЕНКО

19 березня 2021 року, в день народження української поетеси Ліни Василівни Костенко, в міському Палаці культури відбувся І-й (відбірковий) етап обласної творчої акції «Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви».

Творча акція проводилася у 3-х номінаціях: «художнє декламування поезії Ліни Костенко», «написання та виконання авторської поезії за мотивами творів Ліни Костенко та віршів-присвят» і номінація «літературно-музичні композиції та інсценівки за творами Ліни Костенко».

У Акції брали участь учні загальноосвітніх шкіл міста № 3, 6, 8 та школи-гімназії ім. А. П. Бахути та гімназії; Дніпрянської загальноосвітньої школи, Козацького ліцею; активні читачі міської бібліотеки для дітей та юнацтва, міської бібліотеки №2; вихованці Новокаховської дитячої школи мистецтв, студенти новокаховського приладобудівного фахового коледжу. Всього – біля 30-ти учасників.

Журі визначило переможців І-го (відбіркового) етапу обласної творчої акції: - у номінації «художнє декламування поезії Л.Костенко» в кількості 3-х чоловік, а саме:

І місце – Грицина Вікторія,15 років, учениця школи-гімназії ім. А.П.Бахути

ІІ місце – Тимофієнко Роман, 16 років, активний читач міської бібліотеки для дітей та юнацтва (керівник – Федотова Марина Михайлівна)

ІІІ місце – Горбачова Віолетта, 12 років, активна читачка міської бібліотеки №2 (керівник – Спіжевська Маргарита Василівна)




- у номінації «написання та виконання авторської поезії за мотивами творів Л.Костенко та віршів-присвят» в кількості 3-х чоловік, а саме:

І місце – Халімон Вероніка, 15 років, студентка новокаховського приладобудівного фахового коледжу (керівник – Говорун Світлана Михайлівна)

ІІ місце – Кожушко Діана , 17 років, студентка новокаховського  приладобудівного фахового коледжу (керівник – Говорун Світлана Михайлівна)

ІІІ місце – Гребіник Олександра , 16 років, студентка новокаховського приладобудівного фахового коледжу (керівник – Говорун Світлана Михайлівна)





- у номінації «літературно-музичні композиції та інсценівки» в кількості 1-го колективу-учасника, а саме:

І місце – Одінцова Олена, 15 років, студентка новокаховського приладобудівного фахового коледжу,  танцювальна студія «Шаг», студентський театр «Образ»  (керівники – Матвієнко Антоніна Павлівна та Коваль Анжела В’ячеславівна)



Переможці в номінаціях «художнє декламування» та «літературно-музичні композиції та інсценівки», які зайняли І-ші місця, будуть подані 30 березня 2021 року для участі у ІІ-му (фінальному) етапі Акції, який відбудеться 7 квітня 2021 року у м. Херсоні. В номінації «написання та виконання авторської поезії за мотивами творів Ліни Костенко та віршів-присвят» журі подасть всіх 3-х переможців для участі у ІІ-му (фінальному) етапі Акції.

Немає коментарів:

Дописати коментар