четвер, 4 березня 2021 р.

Фактори успіху бібліотеки.

         04 березня бібліотечні працівники зібралися у міській бібліотеці для дітей та юнацтва на щомісячну нараду, де обговорили поточні питання роботи Новокаховської ЦБС.

Після наради перейшли до теми семінару «Соціальне партнерство як фактор успіху бібліотеки».

Розмова йшла про соціально-партнерські відносини у бібліотечній сфері. Корінь В.В., провідний методист ЦБС запропонувала розглянути розвиток відносин як на внутрішньому, так і на зовнішньому рівні; їх основні принципи та можливості, а також ознайомитися з матрицею нових моделей соціального партнерства бібліотеки.

З досвідом роботи міської бібліотеки для дітей та юнацтва у цьому напрямку ознайомила бібліотечних фахівців Карпенко В.І., завідуюча бібліотекою.


Яскравим прикладом соціального партнерства бібліотек Новокаховської ЦБС  та Новокаховського Бюро безоплатної правової допомоги в дії став візит на семінар головних спеціалістів цієї організації Гладишевої А.О. та Зальвовської І.М. Вони розповіли про правове реагування на випадки домашнього насильства та виявлення суїцидальних тенденцій серед дітей.

Під час свого виступу, зосередили увагу присутніх на видах домашнього насильства та відповідальності осіб, які його скоюють. Розповіли про алгоритм звернення постраждалих до правоохоронних органів.

Перейшовши до теми виявлення вчинення над дитиною насильства, зупинились на характерних ознаках цього злочину, на його виявленні, реагуванні та допомозі дитині, яка потрапили в цю ситуацію.

Отримавши цікаву та корисну інформацію, збагативши себе новими знаннями, працівники книгозбірень зможуть застосовувати їх у подальшій повсякденній  роботі з різними групами користувачів для успішного функціонування бібліотек громади.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар