четвер, 11 березня 2021 р.

Масляну гуляємо, Весну зустрічаємо

Масляна – одне з найулюбленіших свят українського народу. Справжня забава, яка зберегла свої традиції в наші дні з язичницької культури. У бібліотеках Новокаховської ЦБС з нагоди цього свята традиційно проходять заходи для користувачів.

12 березня другокласники гімназії  зиму проводжали, а Весну зустрічали!

Зробити це і весело і пізнавально допомагала їм бібліотекар міської бібліотеки для дітей та юнацтва Ярцева Олена Леонідівна, яка завітала до них з бібліовізитом «Народознавчі витрибеньки Масниці».



Прослухавши інформацію про основні традиції святкування Масниці, діти поринули у веселу гру. Адже, це  найвеселіше і найсмачніше Свято весняного циклу. Тож були і «Веселі млинці», і талановиті кухарі. Мірялися і знаннями і кулаками.


А ще учні з 2-Б розказували весняні віршики, знайомилися з книжками які є в міській бібліотеці для дітей та юнацтва та хизувалися власними традиціями цього свята.

10 березня, народознавчу годину «…Масляну гуляємо, Весну зустрічаємо» для учнів Козацької музичної школи провела провідний бібліотекар Козацької селищної бібліотеки Гордієнко М.М.

Учасники заходу отримали відповіді на питання: як святкувати кожен день цього веселого тижня; що таке Сирний тиждень та «Бабське свято», «народження Колодки»  та яке це мало значення в житті селянина?

Діти відгадували загадки, пригадали прислів’я, відповідали на питання вікторини.

 12 березня бібліотекар Обривської бібліотеки Горбунова О.С. провела виховну годину "Масляна відбулася - весна розпочалася!"для учнів 5 класу Маслівської школи. Діти дізналися про історію свята, звичаї, прикмети та про те, як проводжують зиму в інших країнах. Провели конкурси та млинцеву вікторину. Читали українські гуморески, співали народні пісні, грали в ігри.

Усі отримали величезний заряд позитиву, посмішок, гарного настрою, і навіть, спробували смачних млинців.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар