понеділок, 22 березня 2021 р.

Поезія дарує нам красу

      Напередодні Всесвітнього дня поезії, працівники юнацького сектору міської бібліотеки для дітей та юнацтва запросили своїх активних читачів на коктейль-презентацію «Поетична новина в Новій Каховці».

Бібліотекарі розповіли про кращі зразки української та зарубіжної поетичної літератури, познайомили присутніх із кращими зразками світової лірики. А книжкова виставка «Поетична новина в Новій Каховці» наповнена поетичними збірками місцевих поетів.

Активісти літературно-музичного клубу «Натхнення» отримали унікальну можливість  зустрітися зі старшим поколінням поетів і відкрити для себе їх внутрішній світ та настрій.

Леся Олександрівна Левчук презентувала свою збірку поезій «Рассветные аллеи». Свої поезії читала Лауреат премії ім. Анатолія Бахути Людмила Егорова. Їх  поезія хвилювала душу, давала насолоду, плекала високі почуття,  та збагачувала духовність молоді.

За словами Бориса Пастернака: «Поезія, завжди залишається тою, вищою за будь-які Альпи, висотою, що валяється під ногами: отож, треба тільки нахилитися, аби її побачити і підібрати з землі».

 

19 березня в Козацькій селищній бібліотеці до Всесвітнього дня поезії відбулося вшанування поетичного слова "Поезія дарує нам красу". Прозвучали поезії Л. Українки, А. Бахути, А. Пушкина, С.Чорного, І.Губермана. 

Не залишилися поза увагою і твори місцевих поетів – жителів селища Козацьке І. М. Кирпити, Г. В. Івахнюк.

Завдячуючи сучасним медіа-технологіям  (було використано месенджер  Vaiber, а саме – його функцію  відезв’язок),  присутні отримали насолоду від поезій у виконанні Гуржій Н.П.

Немає коментарів:

Дописати коментар