вівторок, 9 березня 2021 р.

Жінка – одвічна загадка світу.

         Вітання усім жінкам, яких надихає місяць березень, які  самим своїм одвічним початком приносять у цей світ Весну, бо ж вона – також Жінка. Тож, трохи жіночого.

Міська бібліотека для дітей та юнацтва продовжує знайомити своїх читачів із новими книгами, які знайшли свій дім на наших книжкових полицях, дякуючи Українському інституту книги.

У відділі обслуговування читачів-учнів 5-9 класів, серед великого книжкового розмаїття, є дві незвичайні книги, про які у ці весняні дні дуже хочеться розповісти.

 Перша з них – це книга Шен Енн «Жінки з легенд і міфів». Тут вміщено 50 розповідей про сміливих, мудрих, наполегливих, ніжних і творчих богинь із найбільших і найвідоміших пантеонів. Ви маєте можливість здійснити чарівну мандрівку світом легенд і міфів античних Греції і Риму, Єгипту та Китаю, Японії, Скандинавії, Полінезії, народів Америки та Африки…

Прочитавши книгу, можна обрати собі за взірець одну з легендарних жінок, яка допоможе в пошуках кохання, натхнення, сили й захисту… Для прикладу: коли ви захочете сповнитися мудрістю та почути голос своєї інтуїції, зверніться до богині Афіни; якщо вам треба вилікувати розбите серце й повернути надію, зверніться до  богині  Ісіди…  50-т богинь, які надихають… Вони чекають на зустріч з тобою…


Друга – це книга Галліган Катерини «ЇЇ історія». Це – реальні історії пя’тидесяти жінок , які не побоялися кинути виклик цілому світу. Вони йшли до своєї мети попри ціну, яку мусили за неї заплатити. Це і одна з найвидатніших правительок  Англії Єлизавета I, і командувачка армії, свята мучениця Жанна Д,Арк, і могутня жінка-фараон Давнього Єгипту Хатшепсут, і дизайнерка, яка здійснила революцію жіночого одягу Коко Шанель, і монахиня та захисниця бідних мати Тереза і ще сорок п’ять історій про рішучих правительок, талановитих художниць, обдарованих лікарок, розумних учених та сміливих борчинь за справедливість.

У тебе є мрія? Надихайся цими 50 приголомшливими  жінками та дівчатами й змінюй світ!

Жінки можуть все. Але, ким би вони не були, які б не встановлювали рекорди, вони завжди залишаються жінками. З початком 2000 року, як свідчили астрологи, Земля вступила в еру Великої жіночності.

За легендою, «після того, як до Бога звернувся чоловік і заявив про свою нудьгу, Бог задумався, з чого зробити жінку, якщо весь людський матеріал пішов на чоловіка.  Але, не бажаючи відмовити в проханні чоловікові, після короткого роздуму став створювати жінку з таких матеріалів: кілька яскравих променів сонця, всі чарівні фарби зір, задумливий смуток місяця, красу лебедя, грайливість кошенят, граційність газелі, ласкаве тепло хутра, притягуючу силу магніту. Змішав усе це разом, подумав трохи і додав ще: холодне мерехтіння зірок, впертість віслюка, в’їдливість мухи, зажерливість акули, ревнивість тигриці, сміливість пантери, кровожерливість п’явки, отруйність змії, дурман опіуму та  безпощадність стихії.  Усе ретельно перемішав, оформив у фігуру і вдихнув у неї життя. Як наслідок, вийшла жінка…»  

Пошукайте в  собі щось із Божого промислу та поспішіть познайомитися з історіями тих, які вражають, надихають і змінюють світ. 


Немає коментарів:

Дописати коментар