четвер, 7 лютого 2019 р.

Використання web-сайту "Кам'яні вишиванки" у роботі бібліотек

Сьогодні у читальному залі центральної міської бібліотеки пройшло навчання бібліотекарів. Вони взяли участь у майстер-класі «Використання веб-сайту та мобільних додатків по "кам’яним вишиванкам" у роботі бібліотек».
Сайт та додатки створені в рамках реалізації гранту  «Кам'яні вишиванки – патріотичний меседж з минулого молоді сьогодення».
Петрова Л.М., директор ЦБС та Сидоренко Р.Ю, заступник директора розповіли про роботу, що передувала створенню сайту та яким чином бібліотечні працівники можуть використовувати його у своїй краєзнавчій роботі з користувачами.




   З контентом, що наповнює сайт бібліотекарів познайомила Осадча І.В., провідний бібліотекар центральної міської бібліотеки. Вона розповіла про розділи сайту та про матеріали що в них розміщені. Потім всі разом здійснили віртуальну екскурсію одним із маршрутів, що пропонуються на сайті


  Петрова Л.М. познайомила бібліотекарів з мобільними додатками. Завантаживши мобільні додатки у свої смартфони, бібліотекарі прогулялись вулицями старого міста, даючи  відповіді на питання вікторини, пов'язані з "кам'яними вишиванками".


 Бібліотекарі познайомились з виставкою-портретом "Довженко Г.О. - творець архітектурного обличчя міста", яка присвячена 120-річчю від дня народження українського художника, скульптора-монументаліста, автора «кам’яних вишиванок» Нової Каховки. Ведучі майстер-класу розповіли колегам про матеріали, що наповнюють  виставку.



Отримана інформація стане у нагоді при підготовці заходів по кам'яним вишиванкам, що проходитимуть увесь рік у бібліотеках ЦБC.

Немає коментарів:

Дописати коментар