середу, 20 лютого 2019 р.

“Кам’яні вишиванки Нової Каховки — патріотичний меседж із минулого молоді сучасності”

В рамках реалізації проекту “Кам’яні вишиванки Нової Каховки — патріотичний меседж із минулого молоді сучасності” 20 лютого центральна міська бібліотека провела слайд-презентацію книги «Кам’яні вишиванки Нової Каховки». Ознайомитись із виданням завітали студенти Новокаховського  коледжу Таврійського державного агротехнологічного університету. 


Книга-альбом розрахована на широке коло читачів, але найважливіше її завдання залучити молоде покоління до збереження та відновлення неповторної творчості на камені, що залишилась нам у спадок від талановитих і небайдужих першобудівників Нової Каховки.

Передивляючись презентацію, молодь ще раз побачила прекрасні споруди, якими пишаються новокаховці – Палац культури, Літній театр та знаних людей, завдяки яким місто набувало досконалого та чудового вигляду. 


Після ознайомлення із книгою студенти, аби переконатись, що і вони тепер знаються на історії міста, пройшли квест.

Бібліотекарі також познайомили молодь із сайтом, присвяченим «кам’яним вишиванкам»,  де можна самостійно проходити екскурсійні маршрути та який містить багато корисної інформації про місто і його архітектуру. 


Пізнавальним для присутніх стала інформація, що одним із відомих творців архітектурного обличчя міста Нова Каховка був український художник, скульптор-монументаліст Григорій Довженко.

Завдяки проведеному заходу молодь зрозуміла, що наше молоде місто має свою унікальну історію, яку варто пам’ятати, пишатися нею і намагатися внести свій вклад у її продовження.

Немає коментарів:

Дописати коментар