пʼятницю, 1 лютого 2019 р.

Поетичний зорепад «Красуне вічність»

30 січня на вечір поезії, присвячений 95-й річниці з дня народження Л.П.Куліша, поета, прозаїка, літературознавця, який жив і працював на Херсонщині, прийшли запрошені гості – учні 8-Б класу Дніпрянської загальноосвітньої школи та дорослі – постійні читачі селищної бібліотеки.


Бібліотекар вела вечір під красиву мелодію, яка гармонійно вписувалась в сюжет. Протягом години гості познайомилися з біографією Л.П.Куліша, збірками поезій та прози автора із фонду бібліотеки, що були представлені на тематичній полиці «Світла тональність письменника». 


У поетичних творах митець оспівує красу і велич рідної землі. Його віршам притаманні щира схвильованість, теплий ліризм.  


Поетичний доробок Л. Куліша по-своєму цікавий і оригінальний. Вірші поета воднораз говорять про його зіркість на життєві реалії, настроєність на прояви високого і красивого в нашій дійсності і людині.


Як зазначив М. Братан, Л. Куліш-поет школи не ганявся за художніми образами-ребусами, а схилявся до поетизмів.

                      Розливають пахощі медові
                      На бульварах липи молоді,
                      І гудуть над вулицями бджоли
                      Невсипущі в вічному труді...

Проза Л.П. Куліша приваблює джерельною чистотою, свіжістю мови. У творах – життєва достовірність, правдивість. Гості бібліотеки дізналися, що повісті та оповідання автора розповідають про талановитих хліборобів - володарів Таврійського степу, любов до Батьківщини, людські долі, щирість почуттів. 


У низці творів письменник описує суворі дні воєнного лихоліття минулого сторіччя, мужність патріотів, фронтову дружбу та повоєнне будівництво. У творчому доробку Л.П. Куліша є оповідання для дітей. Із задоволенням діти читали його поезії.


Поетичний зорепад сподобався всім. Для себе читачі відкрили нового автора – Л.П.Куліша, письменника Херсонщини.
                                                   

Немає коментарів:

Дописати коментар