понеділок, 25 лютого 2019 р.

Вечір поетичного настрою

Верболози й трави ніби з шовку,
             Чути плеск рибальського човна…
 Є сестра молодша у Каховки –
Це Нова Каховка чарівна.
(В. Смолій «Пісня про Нову Каховку»)

Незабаром наше улюблене місто святкуватиме свій 67-й день народження, цій події і був присвячений вечір поетичного настрою «Наш край пишається талантами своїми – багато тут поетів і співців», на який завітали до читальної зали центральної міської бібліотеки учасники клубу «У колі друзів» та «LIRA CLUB».


Наше молоде місто має чималі літературні традиції, які підтримуються і донині, тож поетичних рядків, що просякнуті непідробною любов’ю до рідного краю, написано чимало. На вечорі звучали вірші новокаховських поетів яких вже, нажаль, з нами немає, але завдяки їх творам ми відчуваємо їх і завжди пам’ятаємо - це Валентина Нижеголенко, Галина Гребенюк, Вікторія Смолій, Анатолій Яковлєв, Альберт Боровик. Присутні на заході також прочитали свої твори присвячені Новій Каховці – Людмила Єгорова «Стройные улицы, клёны зеленые» та Віктор Селіванов «Город мой любимый» в них кожен рядок наповнений зачаруванням рідним містом.



Тішить те, що молодь має бажання долучитися до літературного життя Нової Каховки, беручи участь у різноманітних конкурсах та фестивалях. Деякі роблять перші переможні кроки на поетичній ниві. Одною із таких є Марія Дьяченко, яка брала участь у міському фестивалі-конкурсі дитячої та молодіжної творчості «Дотик до чуда» у категорії «Література» та посіла у своїй віковій категорії від 15 до 20 років I місце. З цією визначною подією Марію привітали всі присутні та побажали і надалі не полишати словотворчості.
Тож маємо надію на те, що молоде покоління поетів з гідністю продовжуватиме справу досвідчених літераторів Нової Каховки.


Немає коментарів:

Дописати коментар