вівторок, 23 лютого 2021 р.

НЛО (нові літературні об’єкти) – круті книжки!

        Міська бібліотека для дітей та юнацтва запрошує всіх  до товариства крутих. Не тих «крутих», що хизуються тим, чого не досягли самі, а справжніх КРУТИХ! Ніхто ж не буде сперечатися, що Ілон Маск, Джеймс Кемерон, Святослав Вакарчук – круті?! Що, так само круті Архімед, Томас Едісон чи Льюїс Керрол (Чарльз Доджсон)? А чи знаєте ви, що перші круті навчалися на фізичних факультетах і мали би стати фізиками? А  другі були геніями математики? 

Тоді завітайте до відділу обслуговування читачів-учнів 5-9 класів, щоб познайомитися із серією книг «Круті знання для пізнання». Це книги, отримані нашою бібліотекою за  програмою «Українська книга»: «Крута математика», «Крута фізика» та «Крута архітектура».

Це ж круто дізнатися, що символи + і – уперше були використані ще в 1514 , а символ =  в 1557 році. Такі знання ( і не тільки) дасть книга «Крута математика».

А, якщо ви хочете отримати більше адреналіну, катаючись на американських гірках, тоді сідайте на задні місця. Чому? Розповість книга «Крута фізика». А книга «Крута архітектура», можливо, допоможе вам обрати професію архітектора, бо розповідає про такі дивовижі, в які повірити складно.

Наприклад, відомо, що близько 70 року н.е. давньоримський імператор Веспасіан звелів збудувати у Римі найбільший у світі амфітеатр, де мали проводитися гладіаторські бої. Ми тепер знаємо цю споруду під назвою Колізей. Крутий, виявляється був цей Веспасіан! Бо ж вислів «гроші не пахнуть» та ідея платних туалетів належать також йому.

Отакі має міська бібліотека для дітей та юнацтва  круті книжки  про круті речі та запрошуємо на круті побачення!

Немає коментарів:

Дописати коментар