середу, 24 лютого 2021 р.

БібліоТус@ Нова Каховка – місто допитливих дітей

         Тільки на БібліоТусі можливо перетворити одну з найулюбленіших ігор дівчаток молодшого шкільного віку у захопливий книжковий квест по вивченню  цікавинок рідного міста.

Рецепт доволі простий, а результати перевершують всі очікування. Залюбки ділиться міська бібліотека для дітей та юнацтва!

 Отже, найяскравіші книжечки по Новій Каховці + одна мила «вчителька» + декілька веселих «учнів» ну і, звісно, голос за кадром справжнього бібліотекаря. Voilà , гра почалася!




За 15 хвилин іграшково-справжнього уроку, дітлахи дізналися, що:

Місто було засноване 28 лютого 1952 року одночасно з Каховської ГЕС як селище будівельників місці села Ключове

Місто з самого початку іменували «Нова Каховка» (пов’язано це з містом Каховка, розташованому приблизно в 15 кілометрах).

Нова Каховка внесена в список світових пам'ятників архітектури, оскільки стара частина міста побудована за єдиним планом. Таких міст у світі окрім неї всього два – це Санкт-Петербург та Бразиліа.

Родзинкою міста є парки та джерела!

Багато будинків  старої частини міста прикрашені орнаментальними панно в техніці різьблення по сирому тиньку, створеними художником Григорієм Довженком — одним із учнів Михайла Бойчука. Їх називають «кам'яними вишиванками».

Крім, того діти поділилися своїми улюбленими місцями у місті. Крім, дитячо-юнацької бібліотеки, ними виявилися, звісно ж,  

Містечко атракціонів, де працюють відомі атракціони радянської доби, такі як каруселі «Орбіта» і «Кораблик», «Веселі гірки», «Світлофор», та інші, також є колесо огляду і кілька сучасних атракціонів.

Поблизу Палацу культури в парку є дитячий майданчик, де розміщено кілька радянських та сучасних скульптур, що зображають персонажів з відомих казок та різних тварин. Особливою популярністю у новокаховських дітей користується скульптура слоненяти при вході, який став одним з неофіційних символів міста.

«Казкова діброва» До його складу входять зоопарк із тваринами, дитячий майданчик та виставка різнокольорових скульптур, вирізаних із дерева. Діброва з'явилася у 1990-х роках, коли місцевий підприємець і скульптор-різьбяр М. Навроцький заснував незвичайний парк із маленькими ставками та струмками. Також він став автором ста п'ятдесяти унікальних дерев'яних скульптур казкових героїв. У невеличкому зоопарку комплексу тішать дітей муфлони, павичі, черепахи, дикі гуси, декоративні голуби та інші тварини з птахами.

Ефект перетворення «ігрової кімнати» (так називають #бібліотусійчатка читальний зал для наймолодших) на шкільний клас був настільки приголомшливий, що хлопчики чарівними чином закинули всі свої віртуальні ігри і дружно всілися пізнавати

Нова Каховка, ти можеш пишатися своїми найщебетливішими і найщирішими містянами, вони тут – найкращі! Як і місто!


Немає коментарів:

Дописати коментар