середу, 10 лютого 2021 р.

Ковилою сивіють заповідні степи…

      У актовій залі Дніпрянської загальноосвітньої школи   09 лютого  пройшла віртуальна екскурсія до 110-річчя з часу коли аповідник «Асканія Нова» став Державним заповідником України під назвою «Чаплі». Захід підготували та провели бібліотекарі: Кузнєцова О.Г (селищна бібліотека), та Горева Д.В. (шкільна бібліотека). На заході були присутні учні  3-х  та 4-х класів.

Діти ознайомилися з презентацією «Заповідник Асканія Нова», в якій розповідалося про цікаві факти: створення заповідника, подробиці біографії барона Ф.Фальц-Фейна, про біологічне різноманіття степових екосистем, що налічують більше 500 видів вищих рослин і більше 3000 видів тварин та структуру заповідника, яка складається з зоопарку, дендрологічного парку і степової зони.

Школярі біли ознайомлені з книжками, буклетами, газетними статтями, представленими на тематичній поличці «Асканія Нова». Учні послухали розповідь про найромантичніший пам’ятник заповідника  - фонтан «Серафима».

Нікого не залишила байдужим історія створення рукотворного оазису в степу. У 2008 році біосферний заповідник Асканія-Нова здобув перемогу в акції «Сім природних чудес України» про шо діти подивилися відеофільм, а в 2009 році представляв Україну у Всесвітньому конкурсі «Сім нових чудес природи».



Історія створення і подальшого розвитку Біосферного заповідника «Асканія Нова» є прекрасним прикладом, яким чином слід вписувати своє ім’я в історію людства, як це зробив незабутній вдячними нащадками Фрідріх  Фанц-Фейн.

Наприкінці мандрівки діти відповіли на запитання вікторини і висловили бажання відвідати унікальне чудо – Асканію Нову після закінчення карантину, щоб особисто насолодитися незрівнянною красою заповідника.



Немає коментарів:

Дописати коментар