четвер, 25 лютого 2021 р.

Лесине слово іскристе

     Бібліотекарі міської бібліотеки №3 доєдналися до масштабної Всеукраїнської акції памяті на честь славетної дочки українського народу Лесі Українки, 150-річчя якої ми відзначаємо 25 лютого.


Для учнів 8-х класів ЗОШ №6 була оформлена книжкова виставка «Лесине слово іскристе» та проведено бібліографічний огляд літератури за представленими на ній виданнями.

Восьмикласників познайомили з цікавими фактами з її життя  та з дорогоцінними рядками її поезії, відзначивши, що деякі вірші стали піснями. Продекламували вірш «Надія», який Леся написала у 9-річному віці й присвятила його тітці, яку за революційну діяльність  засудили до Сибіру.

Учні прочитали такі вірші поетеси: «Стояла я і слухала весну», «До мого фортепьяно» тощо.


Бібліотекарі розповіли про книги, які є у фонді бібліотеки, а саме: збірку «На крилах пісень»,  драми «В катакомбах», «Лісова пісня», «бояриня», «Камінний господар», «Одержима» тощо.

Кожен свідомий українець має знати творчість талановитої співвітчизниці.

Школярі отримали запрошення відвідати міську бібліотеку №3 та ознайомитися з виданнями про Лесю та її творами.

Огляд став складовою шкільного поетичного свята «Леся Українка – поетична квітка України», організованого вчителем української мови та літератури Ткачук О.І. та бібліотекарем ЗОШ №6 Мерною Л.М.

Родзинкою заходу стали виступи учнів та показ відеофільму про Лесю. Українку.



Немає коментарів:

Дописати коментар