вівторок, 23 лютого 2021 р.

Історична година «Небесні герої земних прагнень"

Майдан ридав, а сотня в небо йшла,
Один за одним наче янголята.
Тут, на землі прощались матері,
А в небі зустрічала Божа Мати.
Майдан стогнав, а сотня в небо йшла,
Земля змішалась з кров’ю і сльозами.
Ридали всі: і рідні, і чужі,
І кров текла із серця, наче з рани.

Вшанування Героїв Небесної Сотні продовжилося з учнями 10-го класу Академічного ліцею "Спектр" (директор Т.Е. Долецька). На зустріч з молоддю прийшли бібліотекарі юнацького сектору міської дитячо-юнацької бібліотеки і разом з бібліотекарем ліцею провели історичну годину «Небесні герої земних прагнень».

Учням запропонували тематичний перегляд та огляд книжок:

Повість Марка Рудницького «Я з небесної сотні» та журналістське розслідування Братів Капранових «Майдан. Таємні файли».

Герої Цього журналістського розслідування не тільки ті, хто стояв на сцені, але й ті, хто ховався за лаштунками, хто їздив до Януковича і хто сперечався з Європою, захоплював адмінбудівлі, сидів у буцегарнях, а також воював, лікував, працював для того, щоб Революція перемогла.

Революція 2013-2014 років кожен з нас бачив по-своєму. Адже головні її події відбувалися на Майдані, на Банковій, у Будинку профспілок, у КМДА, у Харкові, Львові, Одесі, на Михайлівській площі, на Грушевського, у Маріїнському парку – і немає такої людини, яка була б скрізь

Кожен із цієї Небесної Сотні, як і ми з вами, мали свої плани на подальше життя, любили свої родини, коханих, друзів, тмали мрії і невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну.

Наталя Василівна Верішко запропонувала молоді зробити паперових журавликів в пам'ять про Небесну сотню, яка стала нашим болем, і нашою гордістю, нашими слізьми, і нашим душевним щемом, вдячності за все, що вони зробили для нас.

Сьогодні вони дивляться на нас з небес і думають - не дайте злу перемогти, адже Україна і нині в сльозах, на її захист у війні з російським агресором стають тисячі й тисячі патріотів своєї держави, борються за її єдність та цілісність. Тому ми не маємо морального права здаватися, не маємо морального права не боротися, захищаючи свою Батьківщину.


Немає коментарів:

Дописати коментар