понеділок, 22 лютого 2021 р.

Лінгвістична вікторина "Знавці рідної мови"

      Святкується Міжнародний День рідної мови щорічно 21 лютого.

 International Mother Language Day  відносно молоде свято – започатковано воно лише у 1999 році, а відзначатися почало у 2000 році.

 Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями. Це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Недарма кажуть: «Якою мовою думаєш і мрієш, така мова є тобі рідною» та «Скільки ти знаєш мов, стільки ти разів людина!».

Кожна мова має свою барву. Ось як описує нашу мову Людмила Баграт: «Українська має біло-сіро-блакитний колір свіжовипраного полотна, на дотик — як невеличка хмарка, гладенька і пухнаста водночас, та невловима — як полонити повітря? Пахне вона спілими яблуками, смакує криничною водою, а звучить, як журавлиний крик».


Кожного року до цієї дати в дитячому відділі міської бібліотеки №2 проводяться різноманітні заходи, які бібліотекарі намагаються робити цікавими і пізнавальними для маленьких читачів. Завдання, в більшості мають ігрову форму, яка стимулює уяву дитини та збільшує її інтерес до вивчення рідної мови. Цього разу, до уваги  учнів 5-9 класів лінгвістична вікторина «Знавці рідної мови».

Якщо ви теж бажаєте перевірити свої досягнення в засвоєнні української мови, пропонуємо перейти на сторінку вікторини за цим посиланням.

https://discover.apester.com/media/6031427006fa0ed44399d336?src=link

Хай щастя перемоги випаде тому, хто краще знає рідну мову, або має добру інтуїцію!


Немає коментарів:

Дописати коментар