середу, 10 лютого 2021 р.

Феномен українського кохання.

     «Кохання – то почуття, якого завжди бракує, це стан душі, якого завжди прагнеш, мрія, якою живеш вічно».

Томенко, М.В. Кохання надихає… Це прекрасне почуття надихнуло Миколу Томенко на написання книги: Томенко М. Теорія українського кохання. – Київ, 2002. – 128 с.

Томенко Микола (народився 11 грудня 1964 року на Черкащині) – відомий український політолог, кандидат історичних наук. Автор понад ста наукових досліджень з політичних наук, історії, культурології, серед яких «Історія української конституції», «Самоозначення України: від історії до політики», «Абетка української політики» та ін.

Автор «писав серцем» цю книгу, провів справжнє дослідження феномену українського кохання. Це історико-публіцистичне есе, де осмислення проблеми здійснене за допомогою філософського, літературного та етнопсихологічного матеріалу.

В оформленні використано роботи художника Івана Марчука.

У розділі: антологія українського кохання можна перечитати листи: І. Мазепи до М. Кочубеївни; Пантелеймона Куліша; М. Вілінської до О. Маркевича; Лесі Українки до Сергія Мержинського…

Ви будете у захваті від українського кохання в поезії: М. Старицький «Монологи про кохання», Олена Пчілка «Кохані речі», Леся Українка «Все, все покинуть…», П. Тичина «З кохання плакав я…», «О, панно Інно», В Сосюра «Так ніхто не кохав» та ін.

Микола Томенко не оминув увагою і українське кохання у прозі: О. Кобилянська «Природа», Г. Хоткевич «Bella donna», В. Виннченко «Щоденник», О. Гончар «Листи з ночей оточенських», Ю. Андрухович «Рекреації» та ін



Любі читачі, тепер і Вам випала чудова нагода дослідити феномен українського кохання.

Бажаємо Вам кохати та бути коханими.



Немає коментарів:

Дописати коментар