понеділок, 15 лютого 2021 р.

Все любов'ю зміряне до дна.

        Останній місяць зими прохолодний та дуже палкий. Адже 14 лютого у багатьох країнах світу відзначають найромантичніше свято року - День святого Валентина. У цей день хочеться сказати комусь найкращі у світі слова.

12 лютого в міській бібліотеці для дітей та юнацтва на абонементі старшого відділу читачів 5-9 класів відбулося засідання клубу «Читацький кемпінг для Всезнайок» - «Поетичні хвилинки: «Все любов'ю зміряне до дна». На початку заходу бібліотекар Ольга Носенко розповіла дітям про історію виникнення свята, познайомивши їх з легендою про християнського священника Валентина, який  таємно вінчав усіх закоханих, за що і був страчений 14 лютого 269 року.

Діти дізналися про традиції святкування свята в різних країнах світу та в Україні. Цікаво було дізнатися які подарунки готують в цей день, а також  про те, що в Саудівській Аравії це свято заборонено.

Кохання оспівано композиторами, художниками, поетами. Воно пронизує поезії В. Сосюри та I. Франка, О. Пушкіна та М. Лермонтова, В. Шекспіра та Ф. Петрарки, Лесі Українки та О. Олеся.  Завдяки огляду літератури на тему любові  учасники клубу поринули в світ кохання видатних поетів та письменників різних епох та сучасності, а також  обрали  собі книги за вподобаннями.

Наприкінці заходу діти з великим задоволенням читали свої улюблені вірші про кохання В. Симоненка, В. Сосюри й  Е. Асадова та взяли участь у вікторині до Дня закоханих.

Немає коментарів:

Дописати коментар