пʼятницю, 19 лютого 2021 р.

Герої, що пішли у небеса

Подвиг Небесної Сотні – це точка неповороття. Ми усвідомили, що ми не раби, що в нас є шанс розправити плечі та йти вперед. Дорогою ціною ми втратили Небесну Сотню, щоб ми стали будівельниками своєї власної країни. Це наш дім і крім нас його ніхто не збудує"

20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року “Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні”. Цього дня вшановуємо пам’ять про тих громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави. Більшість із них віддали своє життя під час подій Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), інші загинули пізніше – у березні та квітні 2014 року, захищаючи ідеали демократії, обстоюючи права та свободи людини, європейське майбутнє України.


До  міської бібліотеки №2 запросили на урок мужності «Герої, що пішли у небеса» учнів старших класів ЗОШ №10. Бібліотекар Рядних І.Л. розповіла про буремні події 2014 року та про наших солдат, які і зараз боронять незалежність України на сході нашої країни. Бібліотекарі підготували он-лайн-презентацію та тематичну полицю «Небесна сотня-ангели добра».

Гідність, відданість та патріотизм сьогодні засяяли новими гранями, стали своєрідним поштовхом для переосмислення глибокої суті людського буття. Віримо у світле, щасливе майбутнє України. Від кожного з нас залежить, в який бік хитнуться терези долі України. Тому, кладімо часточку свого серця, своєї душі, своїх умінь на бік правди і світла.

Герої, що пішли у небеса


Немає коментарів:

Дописати коментар