понеділок, 1 лютого 2021 р.

Нові Книжки від Українського інституту лниги!

        Гарна новина! Дві бібліотеки Новокаховської ЦБС  на початку року отримали 827 нових книг в рамках державної Програми поповнення фондів публічних бібліотек Українського інституту книги.

Всього книжкові видання отримають лише 603 бібліотеки із 15000 тис бібліотеки України. Пощастило 20 бібліотекам з Херсонської області. В їх числі Центральна міська бібліотека і міська бібліотека для дітей та юнацтва Новокаховської ЦБС. Центральна бібліотека отримала 317 книг, а міська бібліотека для дітей та юнацтва – 510 .


Це нові книжки, видані у 2020 році,  виключно українською мовою, гарно ілюстровані. Це книги багатьох серій, зокрема серія «Знамениті українці», серії «Великий науковий проєкт», серія «Політичні портрети», серії «Українська міфологія», серія «Мистецтво мислити» та ін..


    До кожної з книг прикріплено особливу наліпку „UKRAINIAN //|||BOOK INSTITUTE”.

Щоб отримати ці книги  була зроблена чимала робота.

Обов’язковою умовою Інституту книги була наявність в бібліотеках веб-сайту, або сторінки в соціальних мережах, проведення заходів з популяризації читання та готовність надавати Інституту інформацію про книговидачу придбаних видань

 Бібліотеки заповнили анкети бібліотек-учасників. Це своєрідний звіт роботи бібліотек з читачами за три роки (2017,2018,2019).  Бібліотеки надавали інформацію про наявність комп῾ютерів, Інтернету, кількість відвідувань бібліотек, дані про бібліотечний фонд і кількість надходжень за останні роки. Далі, кількість організованих та проведених заходів з промоції української книжки і читання (669 заходів).

 У 2019 році наші читачі приймали участь  і перемагали у таких конкурсах: «Книгоманія» (загальноукраїнський); «Діти єднають Україну» (всеукраїнський(ІІІ місце); «Лідер читання - 2019» (загальноукраїнський (І місце); «Творчі канікули» (всеукраїнський); «Ігри патріотів Херсонщини» (обласний); «Мрій! Читай! Досягай!» (обласна акція); «ПрофіКемп» (міжрегіональний проект); Канікули з Книгою (обласна програма), «Поетичний Камертон Ліни Костенко» (обласний), «Ми народились в Таврійському краї» (обласний), літературний тур «Книгомандри Херсонщиною»: творча зустріч з відомими  українськими письменниками   (обласний), ХХІІ фестиваль-конкурс учнівської молоді «Смарагдове місто» (міський) та ін..

І це все завдяки:  активній роботі колективів  бібліотек, зацікавленості наших читачів  та багатолітній плідній співпраці з  учителями,  а також, підтримці міської влади, депутатів та громадських діячів.

Щиро дякуємо Українському інституту книги за підтримку наших бібліотек!

P.s.: Вже зовсім скоро запросимо вас до читання! Слідкуйте за анонсами!


Немає коментарів:

Дописати коментар