вівторок, 13 жовтня 2020 р.

Про братів менших

      Кожна істота на Землі унікальна та неповторна. Світ живої природи необхідний людині, як саме життя, як джерело сили та наснаги.

Поговорити про пташиний та тваринний світ нашої планети зібралися 11 жовтня  на абонементі старшого відділу обслуговування учнів 5-9 класів учасники клубу «Бібліокафе» на книжковий зоопарк «Про тих, хто плаває, літає, нявчить і гавкає».





В цьому місяці, 04 жовтня відзначають Всесвітній день тварин. У католицькому світі це ще й день  святого Франциска Ассізського, який вважається покровителем тварин.  До уваги дітей була запропонована цікава підбірка тематичної літератури цікавий огляд якої провела бібліотекар абонементу Ольга Носенко.

Всі, хто завітав цього дня до бібліотеки, дізналися багато цікавого. Наприклад про те, що у Великобританії кішки знаходяться на службі Британського музею з моменту його заснування; стрижі літають зі швидкістю 180 км на годину, при цьому у польоті птахи проводять увесь день; верблюди здатні помітити людину на відстані 1000 метрів і випити за  10 хвилин  130  літрів води… Неймовірно різноманітний і цікавий світ, в якому живуть брати наші менші. Вони – наші вірні  друзі. Наші малі домашні улюбленці так багато роблять для нас: охороняють, дарують радість спілкування, іноді рятують життя, навзаєм, чекаючи від нас лише уваги.   Про них, про  своїх домашніх друзів, розповіли учасники клубу. Варвара, до речі, прийшла на засідання після прогулянки з собакою. Любімо їх, піклуймося. Книжки про їх життя та здобутки чекають своїх читачів на абонементі та в читальній залі.

У неділю, 11 жовтня в міській бібліотеці №2 відбулася чергова тематична "Зустріч з пухнастиками" учасників природничого клубу «Журавлик», присвячену Всесвітньому дню захисту тварин, який відзначають, як в Україні, так і в більшості країн-членів ООН. Це добра нагода в черговий раз звернути увагу на актуальні проблеми тваринного світу і навколишнього середовища.

Хто ж не любить тварин? Діти від них точно у захваті! Учасники клубу із задоволенням  розповідали про своїх вихованців, про те, як їм живеться, що вони люблять і як вони з ними грають.


Зацікавила дітей виставка українських та зарубіжних письменників, твори яких вчать піклуватися про братів наших менших, краще розуміти їх, поводитися з ними обережно, чуйно та відповідально.





В ході заходу весело і шумно діти відповідали на питання, відгадували загадки та ребуси про тварин, грали в різноманітні ігри, малювали своїх улюбленців і тих, про кого вони мріють. Аби діти краще зрозуміли тему та справді занурилися у світ тварин, бібліотекарі показали декілька пізнавальних мультфільмів й підготували веселу презентацію «Кумедні та милі». Недарма кажуть, що «краще один раз побачити, ніж сто разів почути!».

Любіть і охороняйте своїх чотирилапих друзів! Адже вони так потребують нашого захисту!


Немає коментарів:

Дописати коментар