вівторок, 6 жовтня 2020 р.

Світові бестселери.

      Читачі, вашій увазі бібліо-огляд контрастний «Світові бестселери», в якому представлені книжкові новинки різні за художніми літературними жанрами. Але їх об’єднує одне – це чарівні книжки! Серцю утіха!..

Голден А. Мемуари гейші: Роман / Артур Голден; переклад з англ. Д. Островської. – 2-ге вид. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2018. – 560 с.

Артур Голден – американський письменник, японіст. Дебютний роман «Мемуари гейші» приніс авторові світову славу, ставши абсолютним бестселером. Роман перекладено понад 30 мовами, два роки у списку бестселерів від The New York Times, захоплива екранізація Роба Маршалла, продано 4 мільйони примірників.

Дівчинка Саюрі з бідної японської родини, рятуючись від злиднів, потрапила до світу гейш. Тоді вона й гадки не мала, що колись її назвуть найвідомішою гейшею ХХ ст. ЇЇ шлях буде важким і довгим, сповненим гірких розчарувань романтичних почуттів. Вона нікому не розповідатиме про своє життя, а тим більше – про дитинство в маленькому містечку на узбережжі Японського моря, бо ж людям подобається легенда про те, що і її мама, і бабуся були гейшами…

Саюрі порине з головою в цей закритий від чужих очей світ, зазнає і страшних страждань, і чарівної насолоди. Вона зустріне людей, які сильно вплинуть на її життя, а може, і подарують справжнє кохання…

Кіз Д. Відверто про Клавдію: Роман / Деніель Кіз; пер. з англ. Д. Петрушенко. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019. – 320 с.

Деніель Кіз – всесвітньовідомий американський письменник. Єдиний автор, що здобув дві найпрестижніші літературні нагороди (Гюго і Неб’юла) за  два твори з однаковою назвою – оповідання «Квіти для Елджернона» та однойменний роман.

Це правдива історія Клавдії Ілейн Яско – вродливої, спокусливої та психічно хворої. Колись вона звернулася до Д. Кіза з проханням написати книжку за її історією…

У 1978 році в місті Колумбус, штат Огайо, сталося жорстоке вбивство. Клавдія зізналася, що вбивця – вона. Проте події в її викладі не відповідають висновкам слідчої групи. Дівчину заарештували, та вбивства продовжилися. Клавдія вперто доводить свою провину, плутається у свідченнях. Вона має дивну особливість, якої сама не усвідомлює. Прочитайте цю книжку і розкриєте всі таємниці для себе!

Коельйо П. Відьма з Портобелло: Роман / Пауло Коельйо; пер. з порт. В. Шовкуна, - 2-ге вид. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2018. – 304 с.

Пауло Коельйо – культовий бразильський прозаїк і поет, кавалер Національного ордена Почесного легіону, автор понад 20 книжок, зокрема бестселерів «Алхімік» і «Вероніка вирішує померти». Володар численних премій і нагород, серед яких «Золоте перо» та «Золота книжка». Його романи перекладено 81 мовою світу. Він майстер філософських історій, алюзій, кодів та символів. Шерін – донька циганки Ліліани з Румунії. Коли дівчинка була зовсім малою, її вдочерила аристократична родина з Лівану, а потім вони разом переїхали  до Лондону. Коли Шерін подорослішала, її назвали Афіною: здавалося, ніби вона випромінює неземне сяйво. І тоді вона зрозуміла, що не така, як усі, бо має містичний дар і є обраною. Дівчина прийшла в цей світ із особливим призначенням – змінити його. На неї чекає довгий шлях духовного самопізнання. Шлях, який напророкувала їй Велика Мати – Богиня Творіння…

Читачі, ми Вам сьогодні представили три книжки, які різні за художніми літературними жанрами, але вони повідають про долі трьох різних жінок. Читайте, та пропустіть ці романи крізь свої серця.


Немає коментарів:

Дописати коментар