пʼятницю, 9 жовтня 2020 р.

«Нескорений Богдан Хмельницький»

 

14 жовтня – день, який об’єднує величні свята – день Українського козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці та нещодавно запроваджене державне свято – День захисника України. 

В цей день ми вшановуємо всіх тих, хто продовжує боротися за нашу свободу й висловлюємо щиру вдячність та пошану тим, хто без вагань поклав своє життя за світле майбутнє України, чиї героїчні дії, мужність та самовідданість стають прикладом для майбутніх поколінь.


    З іменем Богдана Хмельницького пов’язана найблискучіша сторінка козацької епохи. Легендарна постать державного діяча, дипломата та полководця, під орудою якого зграї повсталих селян перетворюються на нечувано-хоробрих, професійних воїнів, здатних до перемог над самою польською шляхтою, викликали захоплення всього світу.

Враховуючи історичне значення діяльності Богдана Хмельницького для становлення української державності та у зв'язку з 425-річчям від дня його народження, яке вшановується у цьому році, Новокаховська міська центральна бібліотека підготувала рекомендаційний список літератури "Нескорений Богдан Хмельницький", в якому міститься інформація про життєвий шлях Б. Хмельницького та його діяльність у військово-політичній сфері.

Рекомендовано бібліотечним працівникам, вчителям, викладачам ВНЗ, учням, студентам та іншим читачам.





 

Немає коментарів:

Дописати коментар