четвер, 8 жовтня 2020 р.

Зелений колір планети

    Вона блакитна – наша Земля. Це – коли дивитися на неї з Космосу. А, якщо летіти нижче, то скрізь, крім водних просторів, вона зелена. Такий колір їй надає багатомільйонна армія таємничого світу рослин. Заглянути у шпаринку цього світу спробували бібліотекарі міської бібліотеки для дітей разом зі своїми читачами – учнями 6-В класу Новокаховської гімназії 07 жовтня.


Про те, що перша рослина з’явилася на Землі 415  млн. років тому і назва її була куксонія; про те, що добре знайомий нам горох має неймовірну силу, що здатна розірвати навпіл корабель; про те, що боби можуть «кликати» на допомогу; про те, що раніше гарбуз ріс на дереві; про те, що казка про ріпку не така вже й вигадка – ріпка вагою 30 кг була вирощена в Японії, і, навіть у покритій льодом Гренландії ріпка вижила… і ще багато-багато неймовірно цікавого з іще недостатньо вивченого світу рослин розповіла дітям бібліотекар Ірина Василенко. Принесли ми з собою і книжки, які допоможуть у вивченні та пізнанні зеленого дива нашої планети.



Читаймо та знайомимось з символікою рослинного світу, з рослинними ліками та парфумами, з…  

Книжки на полицях чекають свого читача, щоб розкрити усю таїну про минуле і теперішнє зеленого світу, в якому ми усі живемо.


Немає коментарів:

Дописати коментар