четвер, 22 жовтня 2020 р.

Краєзнавча подорож «Дім мудрості»

         21 жовтня на класну годину до 8 – А класу завітала бібліотекар Дніпрянської селищної бібліотеки Кузнєцова О.Г. з історичною краєзнавчою подорожжю «Дім мудрості», присвяченою 115-річниці Дніпрянської селищної бібліотеки.

Напередодні діти приходили в бібліотеку разом з класним керівником для ознайомлення з ювілейною книжковою виставкою «Дніпрянській бібліотеці – 115!».  

Під час краєзнавчої подорожі учні дізналися багато цікавого, а саме: створення села Британи  (1791 р.), його розвиток та життя людей в історичному ланцюжку подій. У 1905 році в Британах була відкрита безоплатна бібліотека-читальня на благодійні кошти графині Софії Богданівни Фальц-Фейн, крупної підприємниці та відомої меценатки кінця ХІХ - початку ХХ століття. ЇЇ називали «українською Катериною ІІ» та «володаркою Херсонських степів».  Софія Богданівна – це мати Фрідріха Едуардовича Фальц-Фейна - засновника знаменитого заповідника «Асканія-Нова».  На той час це був єдиний культурно-освітній заклад у селі.


З перших днів свого існування бібліотека була головним просвітницьким центром на селі, де відбувалися різноманітні заходи. Бібліотекар приділила увагу розвитку бібліотеки, спеціалістам, які працювали в попередні часи, традиціям. Сьогодні, на порозі ІІІ-го тисячоліття  Дніпрянська бібліотека не стоїть осторонь життя нашої держави та громади. Вона, як і завжди, перебуває у вирі всіх політичних та літературних подій. Бібліотекар намагається повніше задовольнити запити користувачів. Бібліотека впроваджує в практику своєї роботи  різноманітні форми масової роботи з користувачами. В бібліотеці проходять дитячі ранки, вікторини, пізнавальні ігри, інформаційно-просвітницькі бесіди, літературні вечори та конкурси. Велика увага приділяється індивідуальній роботі з читачами, особливо з дітьми.


Під час заходу діти з зацікавленістю отримували інформацію та задавали питання. І наприкінці дійшли висновку, що бібліотека… древня і вічно юна оселя людського розуму, скарбниця думок, що освітлює нам стежку у майбутнє.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар