середу, 7 жовтня 2020 р.

Творці Козацької Держави

 Наступного тижня Україна шануватиме своїх героїв, відзначаючи День Захисника України та День українського козацтва. Розповісти своїм читачам про Великих українців – творців Запорозької Січі, борців за незалежність рідної землі, гетьманів українського козацтва, яким у цьому році випадають ювілеї, вирішили бібліотекарі старшого відділу міської бібліотеки для дітей.

Про них – Великих ювілярів: Петра Сагайдачного, Івана Сірка, Богдана Хмельницького та Павла Полуботка розповіли працівники міської бібліотеки для дітей учням 6-Б класу Новокаховської гімназії. А допомогли їм у цьому дві неймовірні книжки, які є у фонді бібліотеки. Це книги:

Ушаков, Д.А.Великие украинцы. – Х.: Фактор, 2011. – 200 с.: ил. – (серия «Украина. Вчера, сегодня, завтра»)

Український пантеон/ С. Сегеда. – К.: Балтія – Друк, 2013. – 184 с.: іл.


І це була не просто реклама книг, присутні здійснили «занурення» в історію України, щоб зрозуміти звідки дух вольності та мужності, який притаманний українцям. Героїзму героя «морської козацької історії» Петра Сагайдачного, хоробрості та звитяги Івана Сірка, мудрості Богдана Хмельницького, стійкості духу Павла Полуботка дивувалися діти. Бібліотекарі, звичайно ж, запросили їх до бібліотеки, щоб познайомитися із книжками та дізнатися більше про славну історію Запоріжжя та пізнати великий пантеон тих, хто творив історію держави.


Немає коментарів:

Дописати коментар