пʼятницю, 22 березня 2019 р.

У Землі блакитні очі

Щорічно, 22 березня, світ відзначає Всесвітній день водних ресурсів. І напередодні 21 березня,  до Таврійської бібліотеки на екологічну арену «Вода – наше життя» завітали учні 4-А класу ЗОШ №5, щоб ще більше дізнатися про важливість води в нашому житті. Бібліотекарі підготували для дітей насичену програму:цікаві факти про воду, загадки, вікторину.


Школярам було цікаво диспутувати. задавати питання. Наприклад:"Чому на планеті так багато води, а її потрібно економити?" На що їм  було показано наглядний приклад: якщо уявити, що вся вода нашої планети поміститься в трилітрову банку, то прісна вода займе лише півсклянки. Діти дізналися, як потрібно економити воду в повсякденному житті. Інформацію як можна менше забруднювати навколишні водойми присутні отримали з відеоролика "Кожна краплина має значення". А щоб учні ще більше дізналися про воду, бібліотекар Півторак І.В. познайомила їх з представленими на книжковій виставці "Вода -невичерпна таємниця природи" виданнями.



Наприкінці заходу дітям побажали бути вірними друзями навколишнього середовища:
Доглядайте наші землі, наші води
І тонесеньку билиночку любіть.
Не вбивайте звірів у природі,
Звіра убивайте у собі!


Того ж дня і до Дніпрянської селищної бібліотеки завітали у гості учні 2 –А та 2 – Б класів один за одним у кількості 33 дітей разом з класоводами на годину спілкування до Всесвітнього Дня води.


Під час заходу діти подорожували на машині часу незвичайною мандрів-кою: в сучасне, минуле і майбутнє. На зупинках учні грали в ігри «Де живе вода?», «Яка вода?», взяли участь в інтерактивній вправі «Мозковий штурм», відгадували загадки, ребуси, слухали вірші, вивчили прислів’я про воду. Провели довідково-пошукову роботу «Океани. Моря, Річки. Озера.», «Колообіг води в природі». Змістовні мультфільм «Як з’явилась вода на планеті», відео «Вода руйнівниця чи вода рятівниця?» та презентація «Бережіть воду!» розкрили тему про воду з різних кутів зору.  




Бібліотекар познайомила дітей з літературою тематичної полички «Вода – це життя».
А діти прийшли до бібліотеки не з пустими руками, вони принесли з собою проекти «Як можна зекономити воду?» та «Як людина використовує воду» і презентували їх перед друзями.




Година спілкування пройшла непомітно і цікаво, Діти запам’ятали і  наприкінці заняття поділилися цікавою інформацією, яку вони знайшли для себе під час подорожі машиною часу.



Немає коментарів:

Дописати коментар