середу, 27 березня 2019 р.

Дивовижне розмаїття книжкового світу

 У міській бібліотеці №2 Тиждень дитячого читання почався зі знайомства юних читачів з дивовижним розмаїттям книжкового світу. Для учнів 6-Б класу СЗОШ №8 пройшов захід «…років на книжковій полиці», присвячений книжкам з часу написання яких виповнилася ювілейна дата.
2019 рік став ювілейним для багатьох творів відомих вітчизняних, та зарубіжних письменників. За допомогою відеоматеріалу бібліотекарі ознайомили дітей з обставинами народження твору та його видання, з цікавими фактами і пам’ятними моментами із біографій авторів. Звісно, неможливо охопити увагою всіх ювілярів, тому зосередились на більш відомих творах, тих які вже читали діти, або бачили їх екранізацію.


Час зустрічі пройшов непомітно, мабуть тому, що всі брали активну участь, не було нудьгуючих та байдужих,  було весело і цікаво. Грали в «Знайди пару», де завданням було знайти кожному літературному твору її творця. Піднімаючи прапори країн світу, команди визначали де саме народився автор книги. Перевірили свої знання у вікторині і побачили наскільки вони уважні та сконцентровані коли читають.



Книги-ювіляри про які йшла мова і сьогодні стоять на поличках книжкових стелажів бібліотеки та продовжують вабити до себе читачів.


Міська бібліотека №2 запрошує всіх, хто бажає, поринути у світ книжкових героїв, які протягом багатьох поколінь навчають нас бути людяними, сміливими, чесними і товариськими.

А для наймолодших читачів міської бібліотеки №2, учнів 2-х класів СЗОШ №8 та ЗОШ №10, Тиждень дитячого читання розпочався показом лялькової вистави. На малят чекала зустріч з Кулькою-вередулькою.


Вистава зацікавила маленьких глядачів, вони співпереживали із героями вистави, сміялися, хвилювалися і бурхливо реагували на захоплюючі епізоди. Жодна дитина не захотіла бути схожою на цю недружню, вередливу кульку.


Переглянувши історію з театрального сундучка, малята зрозуміли, що треба вчитися товаришувати, навіть з тими, хто на твій погляд не такий гарний як ти. А ще, бажано допомагати один одному і прощати помилки друзям. 


Після закінчення вистави бібліотекарі познайомили дошкільнят з книгами, які закликають бути добрими, чуйними, та вчать цінувати дружні стосунки.


Нехай книги стануть вашими друзями не тільки під час навчання, а й на все життя.



Немає коментарів:

Дописати коментар