пʼятницю, 1 березня 2019 р.

Освідчення в любові рідному місту


                                               «Світло Нової Каховки
                                               В ритмах сонця і серцях.
                                               Ювілейних днів обновки
                                                Їй, звичайно, до лиця!»

28 лютого ми відзначили день народження нашого міста, якому в цьому році виповнюється  - 67 років!
Народження Нової Каховки нерозривно пов’язане зі спорудженням Каховської ГЕС, яке розпочалося восени 1950 року на лівому березі Дніпра, на місці загубленого в пісках села Ключового, заснованого в 1891 році. 
Славний літопис життєвого шляху нашого міста багатий на хвилюючі факти, щедрий на події, а сторінки історії знаменні роками становлення, славою звитяжної праці.
Перлиною України на берегах Дніпра – називають Нову Каховку, елегантне, вишукане, прекрасне місто, оповите романтизмом. Вона назавжди увійшла в життя багатьох людей. Серед них є відомі архітектори, художники, письменники, актори, спортсмени, а також юнаки та дівчата, які 67 років тому створювали «оазис серед пісків», які працювали не покладаючи рук, щоб місто Нова Каховка ще на довгі роки залишилося таким же красивим, зеленим, затишним, і нові покоління могли пишатися ним.



27 лютого в ЗОШ №10 для учнів 5-В класу бібліотекарі міської бібліотеки №2 провели захід, присвячений 67-й річниці з дня заснування міста. Використовуючи відеоматеріали зі світлинами Нової Каховки, діти мали можливість пройтися стежками рідного міста, згадати назви вулиць, побачити як виглядали вони на початку будівництва,  почути історію забудови відомих споруд Нової Каховки. Проживаючи  тут з самого народження, ми звикли до нього, перестали дивуватися його чарівності. Та той, хто хоч раз побував у нашому надзвичайному місті, ніколи не зможе забути його краси. Подивіться на ці фотографії – на них ви бачите знак освідчення  в любові нашому місту. Хлопці  і дівчата подарували свої символічні серця рідному місту, де тими ж вулицями колись ходили їхні батьки, бабусі і дідусі.


Для кожного з нас Нова Каховка – це та рідна домівка, в яку завжди хочеться повертатися, без якої ми не уявляємо нашого життя.




Немає коментарів:

Дописати коментар