понеділок, 4 березня 2019 р.

Геній слова і пензля

09 березня 2019 року виповнюється 205-років від дня народження Т.Г. Шевченка. 


Ми приходимо до Кобзаря як до української святині, аби набратися снаги, пройнятися і причаститися великою вірою в «правду між людьми» і майбутнє українства.
Шевченківські досвідки «Слово, пісне, душа Кобзарева» відбулися в міській юнацькій бібліотеці. Гарно вбрана читальна зала з портретом письменника, з книжковою виставкою його творів зустріла студентів 1-го курсу та викладачів Новокаховського політехнічного коледжу. 


Бібліотекарі: Марія Федотова і Світлана Новосьолова розповіли молоді цікаві факти з життя Тараса Шевченко, як поета, письменника, а також – художника, бо спеціальність за дипломом у Тараса Григоровича (а закінчив він Петербурзьку Художню Академію зі срібною медаллю) була – художник. Юнацтву дали можливість послухати музичні твори на слова Шевченка-поета: «Думи мої», «Заповіт», «Мені однаково», «Пошук щастя» у виконанні сучасних гуртів «Сад», «Кому вниз».



Молоді люди читали поеми, думи, поезію Кобзаря, ділилися враженнями. Бо глибинне шевченківське слово – то невичерпна скарбниця поетичної мудрості й краси. До Шевченка треба доростати всім життям. Його геній, як дерево з кроною над віками. Шевченко універсальний. Його «Кобзар» – то нетлінна книга, духовний храм, духовна велич і краса народу нашого, підняті ним на найвищу височінь


Всіх шанувальників творчості великого українського поета та митця, ім'я якого знають у всьому світі, міська бібліотека №2 запрошує до дорослого читального залу переглянути книжкову виставку «Геній слова і пензля».






Немає коментарів:

Дописати коментар