понеділок, 11 березня 2019 р.

Чергове навчання бібліотекарів

Напередодні жіночого свята - 8 Березня у міській бібліотеці для дітей зібралися бібліотечні фахівці ЦБС. Вони взяли участь у семінарі-тренінгу "Бібліотека у сучасному форматі: кроки до читацької прихильності".
Яка вона сучасна бібліотека в Україні і світі, які напрями, завдання та форми діяльності формують її образ, які кроки роблять українські бібліотекарі щодо реалізації Цілей сталого розвитку ООН в Україні. Ці питання розглянула у своєму виступі Корінь В.В., провідний методист ЦБС.


Про підтримку дитячого читання, нові ідеї та успішні технології, що використовують бібліотекарі країни та області у роботі з користувачами-дітьми, а також про щорічний ярмарок інноваційних бібліотечних ідей "Бібліокре@тив", що пройде  цьогоріч уже вдесяте розповіла Карпенко В.І., заступник директора ЦБС по роботі з дітьми.


2019 рік - рік Китаю в Україні. Працівники міської бібліотеки для дітей, торкаючись теми Китаю підготували низку цікавих заходів. креативними ідеями з колегами ділились працівники  міської бібліотеки для дітей. Гайдай С.В., провідний бібліотекар, розповіла про цікавий захід до Міжнародного дня рідної мови на якому вдало поєдналися рідна українська та іноземна китайська мови.


Разом з Ярцевою О.Л., провідним бібліотекарем, всі присутні на семінарі здійснили уявну подорож до Китаю авіалайнером міжнародної компанії «Бібліотечні авіалінії».  Бібліотекарі дізналися багато цікавого. А ще ознайомилися з бібліографічним список літератури по темі: Китай. Літературу з нього можна використати при підготовці схожого заходу у своїх бібліотеках


Захопливим було занурення у мистецтво феншуй про яке розповіла Жаданова Н.В., бібліотекар міської бібліотеки для дітей. Знайомлячи колег з представленими на виставці матеріалами, 


Наталія Валентинівна запропонувала кожному зробити китайський оберіг  - віяло.


Усі ми трохи діти.  І це твердження ще раз себе виправдало. Із задоволенням дорослі жінки робили малюнки на червоному папері, а потім згортали його у формі віяла. А від Наталії Валентинівни отримали тлумачення малюнків та рекомендації де краще розмістити віяло, щоб зображене на ньому якнайкраще спрацювали 


От що з цього  вийшло


Одне з головних завдань бібліотек - це забезпечення користувачам рівного доступу до інформації, навчання їх правилам безпечного використання Інтернету, запобігання негативному впливу інформації через розповсюдження знань з медіаграмотності. Про роль бібліотек у формуванні медійної культури користувачів розповіла Федотова М.М., провідний бібліотекар юнацької бібліотеки.


Як готувати інформаційне повідомлення, щоб воно було цікавим для читача та грамотним, бібліотекарі дізналися із відеоматеріалу вебінару "Редагуй грамотно", що провела Лілія Вижечаніна, керівник безкоштовних курсів з української мови при  Херсонській ОУНБ ім. Олеся Гончара.


Навчання вийшло насиченим, цікавим та корисним, ділилися своїми враженнями бібліотекарі. 

Немає коментарів:

Дописати коментар