четвер, 28 березня 2019 р.

Дуже люблять свято книжки і дівчата, й хлопці

Весело і змістовно проходить Тиждень дитячого читання у бібліотеках ЦБС. 

27 березня у молодшому відділі міської бібліотеки для дітей зібрались діти, щоб провести наукові досліди по сторінках журналу «Смайлик». Для цього знадобились повітряні кульки, скотч, ножиці, голка, дві виделки, бамбукові зубочистки, скляна пляшка і монетки по десять копійок.


Спочатку перевіряли теорію цілої кульки. Кульку покривали скотчем і пробивали голкою. Перший раз кулька лопнула, а на другий залишилась цілою. Дослід вийшов на п’ятдесят відсотків.
А ось для другого досліду потрібна  була бамбукова зубочистка, пляшка та монета номіналом у десять копійок. Спочатку потрібно було переламати зубочистку у вигляді букви Y і покласти на пляшку разом з монетою. Потім полити все це водою і через деякий час монета падала у пляшку сама. Цей дослід вийшов на сто відсотків. Маленькі дослідники відчули себе великими науковцями. Можливо ці дослідження підштовхнуть дітей вивчати фізику і хімію у старших класах середньої школи.




Учасники заходу  отримали домашнє завдання  провести досліди вдома у колі родини, а за роботу у стінах бібліотечної лабораторії медалі від «Смайлика» і маленькі, але дуже смачні цукерочки.



У незвичайну захоплюючу подорож "Журнальний гольфстрім" вирушили учні 3-Г та 4-Б класу ЗОШ №10. Захід присвячений періодичним виданям,  провели для них бібліотекарі міської бібліотеки №2.


Щомісяця бібліотека отримує видання, які задовольнять дитячу допитливість, цікавість, розважать та нададуть безліч відповідей на нескінченні запитання. Не перелічити всього, що міститься в журналах: розваги та жарти, цікаві розповіді про культуру та побут народів світу, життя рослин і тварин , екологія та наукові винаходи, твори літературних класиків та сучасних письменників. Журнали веселять та розвивають інтелект, допомагають у навчанні, вчать логічно мислити. Навіть англійську мову маленькі читачі можуть вивчати за допомогою окремих рубрик журналів «Стежка», «Смайлик», «Куля».


Та напевно така реклама була б не зовсім повною і цікавою, якби не несподіваний візит живих журналів.
Вони привіталися з школярами та прорекламували себе, розповівши про пізнавальні цікавинки, поробки, кулінарні рецепти, всілякі конкурси, якими наповнені їх сторінки – коротше кажучи, про можливість весело і змістовно провести дозвілля разом. Улюбленці дітей «Куля», «Ежик» і «Яблунька» підготували різноманітні завдання, де вони змагались у швидкості, ерудованості та кмітливості. То ж праві були журнали – з ними веселіше!






Бібліотекарі сподіваються, що діти обов’язково, ще не один раз, відвідають бібліотеку і потоваришують з дитячою періодикою.


Ось такими журналами захоплюються читачі міської бібліотеки №2, кожний раз, коли приходять до книжкової оселі:

У Новолагерській сільській бібліотеці для дітей-читачів бібліотеки відбулося свято «Дуже люблять свято книжки і дівчата, й хлопці».


Спочатку провідний бібліотекар Балюк Л.Ю. нагадала дітям про те, що вже не одне десятиліття в кінці березня-місяця в країні щорічно проходить Всеукраїнський Тиждень дитячого читання, а ще презентувала дітям нову книгу «Нова Каховка бібліотечна в обличчях» про майже 60-річну історію бібліотек та бібліотекарів міста, яку одержала бібліотека на початку 2019 року.




Потім юні читачі розповідали про свої досягнення в читанні за минулий рік. Хтось поділився спогадами про прочитані книги, хтось розповів про свою улюблену книгу, а деякі читали вірші про книги та читання.


Всі добре поспілкувалися та отримали від бібліотекаря в подарунок дитячі книжечки херсонського письменника О.В.Олексюка та цукерки. І вже традиційно зробили світлини на згадку про захід.

Немає коментарів:

Дописати коментар