вівторок, 19 березня 2019 р.

Онлайн-мандрівка до Всесвітнього дня водних ресурсів

«Реве та стогне Дніпр широкий…» - саме ці рядки класика української літератури Тараса Шевченко одразу спадають на думку при згадці про Дніпро. 
Ця річка стала своєрідним символом усієї країни, природним багатством та історичною пам’яткою. Річка дуже потужна, красива, але і дуже забруднена. Вона на межі гідроекологічної кризи, бо самовідновлювана здатність Дніпра й багатьох річок басейну вже не забезпечує відновлення порушеної екологічної рівноваги, зазначають екологи. 
У басейні Дніпра дуже забруднені ґрунти, поверхневі та підземні води. Настільки, що їх очищення при наявних технологіях стає неможливим. Забруднення води і водозбірних ландшафтів великою кількістю хімічних сполук, більшість з яких не властива живому, призвело до зміни в багатьох річках басейну природного хімічного типу води і різко ускладнило одержання якісної питної води на очисних спорудах.

До міської бібліотеки №2 на онлайн-мандрівку «Реве та стогне Дніпр широкий» до Всесвітнього дня водних ресурсів запросили керівника екологічної організації «Мама-86» Козак Таїсію Федорівну. Для студентів НКПТ другого курсу К17-1Д вона розповіла про екологічні проблеми нашої річки Дніпро, саме нашої річки, адже наше місто стоїть на її берегах. Для того, щоб донести до людей проблеми сучасного екологічного стану ріки Дніпро, збереження природної рівноваги в басейні ріки та культурної спадщини і потрібні такі зустрічі.






Немає коментарів:

Дописати коментар