понеділок, 25 березня 2019 р.

"Кам’яні вишиванки" - краса на камені

У Корсунській бібліотеці відбулася презентація книги "Кам’яні вишиванки Нової Каховки". 


Бібліотекар розповіла про історію створення книги-альбому, про історію будівництва Нової Каховки, про архітектурні родзинки, які прикрашають місто. Присутні подорожували вулицями міста, ознайомилися з прекрасними спорудами. 


Декоративні орнаменти, якими прикрашені будівлі міста, мають різні візерунки і ніде не повторюються. Виконані вони в техніці різьби по сирій штукатурці, з додаванням смальтової мозаїки для фону. Будівлі прикрашені люкарнями (слуховими вікнами), які всі різні; листами аканту (замковим каменем) над дверима – вони є елементом в архітектурі, який увінчує арку; панно, які мають рослинні, тваринні мотиви, елементи праці та творчості. Перші школи, дитячі садочки мають казковий вигляд, тому що прикрашені "вишиванками".
Вражає своєю красою "вишитий" одяг Палацу культури, над усіма вікнами та дверима, в аркових монетах виконані орнаментські вставки, які мають неповторні візерунки. Черепиця на даху Палацу культури поливано темно зеленого кольору, співзвучна за кольоровою гамою водам Дніпра.


"Кам’яні вишиванки" - архітектурні родзинки нашого міста, краса на камені не залишила нікого байдужими. Новокаховці пишаються рідним містом, а на сторінках цієї книги унікальні оздоблення новокаховських будівників будуть представлені всьому світу.

І у Тополівській бібліотеці відбулась презентація книги "Кам'яні вишиванки Нової Каховки". Бібліотекар розповіла про історію і архітектурні "родзинки" Нової Каховки. Щоб привернути увагу до кам’яних вишиванок – об’єктів культурної спадщини нашого міста, бібліотекар запропонувала дітям здійснити на сайті віртуальну екскурсію та ознайомитись з маршрутами, які на ньому пропонуються. 




Немає коментарів:

Дописати коментар