середу, 20 березня 2019 р.

Мистецтво обирати книги

Важливою частиною бібліотечно-бібліографічного обслуговування читачів є виставочна діяльність, як одна з основних напрямків роботи з читачами. «Обирати книги для свого та чужого читання – не тільки наука, а й мистецтво.» - писав  відомий бібліотекознавець Микола Рубакін.
Міська юнацька бібліотека приготувала книжкову виставку «Подяка Тобі, Берегине!»  і презентувала її студентам НКПК. Бібліотекарі привернули увагу молоді до жіночої літератури, образу жінки в художній літературі, поезії, в сучасних періодичних виданнях. 


Присутнім професійно розповіли про виставку,  запропонувавши огляд кращих книг та журналів, переконували  юнацтво скористатися  виставкою, отримати  сучасну літературу про жінку, маму, сестру, дружину, для читання у вільний час і насолодитися гарним словом, думкою, корисною порадою, що відтворена в літературі. 


В сценарії презентації виставки було багато поетичних строк, що славили жінку.

Вклонися їй, скажи привітне слово
І руки працьовиті поцілуй.
Навчись її всім серцем поважати
І берегти від злоби і наруг.
Василь Симоненко.

Тобі одній, уявлена царівно,
Тобі одній дзвенять мої пісні;
Тобі одній в моєму храмі дивно
Пливуть молитви і горять огні.

Моє життя веде мене нерівно -
То на вершини, то в яри страшні, -
Та скрізь душа співає переливно
Про очі безтілесні і ясні.
М.Рильський.

Бібліотекарі прагнули  долучитися до формування у молоді особистісних рис, розвивати духовну, моральну, художньо-естетичну  культуру, прищеплювати бажання стати відповідальними, свідомими громадянами, виховувати найкращі чесноти - любов до своєї родини, мами, сестри, дівчини.

Немає коментарів:

Дописати коментар