четвер, 14 березня 2019 р.

Пізнаємо рідне місто: знайомство з кам'яними вишиванками

 Міські бібліотеки продовжують крокувати рідним містом Нова Каховка і розповідати про «кам’яні вишиванки».
Цього разу з відео-презентацією «Архітектурні родзинки Нової Каховки» бібліотекарі міської бібліотеки №2 навідались до учнів 9-Б класу ЗОШ №10.





Змістовна розповідь про історію міста бібліотекарів дорослої читальної зали Рядних І.Л. та Шеховцової А.М., уривки з фільму «Поема про море», огляд книги «Кам’яні вишиванки Нової Каховки»  - все для того, щоб привернути увагу на вивчення і збереження об’єктів культурної спадщини нашого унікального міста.


14 березня 2019 року бібліотекар Дніпрянської селищної бібліотеки завітала до учнів 4-Б класу Дніпрянської загальноосвітньої школи з презентацією книги «Кам’яні вишиванки Нової Каховки».



На початку заходу 18 дітей переглянули репортаж випуску новин «Міста. Мій путівник» про унікальні і неповторні природні джерела і неоціненний скарб під відкритим небом – «кам’яні вишиванки».Бібліотекар розповіла, що ми живемо не помічаючи красу нашої маленької батьківщини, а насправді наше місто – Нова Каховка – єдине місто на пострадянському просторі, збудоване у 50 –х роках, що входить до Списку історичних населених місць України завдяки монументально-декоративному оформленню будівель та споруд старої частини міста.






Під час презентації учні дізналися про історію створення міста з лебединої пісні, архітектурні родзинки Нової Каховки, переглянули фотографії «вишиванок» та історичних будівель міста. Після презентації книги свої враження і емоції діти перенесли на папір, малюючи елементи візерунків, які найбільше їм  сподобалися.





Дітям дуже сподобалася книга і розповідь про неї. Вони висловили надію, що красу нашого міста побачить ще не одне покоління.

Немає коментарів:

Дописати коментар