середу, 25 листопада 2020 р.

«Три колоски, закуті дротом...»

 

«Три колоски, закуті дротом,

три колоски, три колоски ...

Над білим янголом скорботи –

незгасний духу смолоскип».

                           О. Кавуненко


 

        28 листопада Україна вшановуватиме пам'ять загиблих від штучного голоду, організованого радянською владою в ХХ столітті. Голодомор 1932-1933 років став найбільшою трагедією за всю історію українського народу. За масштабом, жорстокістю, цинізмом і організованістю з боку влади та наслідками для майбутніх поколінь він не має аналогів в історії людства. Лише за приблизними підрахунками жертвами Голодомору стали від 7 до 10 мільйонів українців.

     Щоб нагадати сучасникам про трагедію Голодомору і вшанувати пам’ять його жертв, Новолагерська сільська бібліотека презентувала односельцям книжкову виставку на пленері під назвою «Три колоски, закуті дротом...».

       Провідний бібліотекар Балюк Л.Ю. презентувала своїм читачам найбільш цінну книгу виставки – це краєзнавча книга  «Голодомор 1932-33 років. Очима свідків», яка була створена колективним автором - волонтерами міста - вчителями, бібліотекарями, соціальними працівниками, студентами та учнями шкіл міста, які по краплині збирали спогади очевидців років Голодомору на території Новокаховської міськради. Тут, зі сторінок книги з нами ведуть живу розмову ті, хто пережив  страшні роки Голодомору...


    А ще бібліотекарка презентувала  новолагерцям книги: «Голодомор 1932-1933 років – геноцид українського народу», «Жнива скорботи» Роберта Конквеста, «Голод 1932-1933 рокiв в Українi. Мовою документiв. 1933 рік» та ін.

 

     Будемо пам’ятати!...

 

Немає коментарів:

Дописати коментар