пʼятницю, 13 листопада 2020 р.

Україно моя, в тебе щедра земля!

                                                                                                             ...Життя  засіяло  свій  степ

Кує  серпи, надії, вірші,

І  день  кипить, немов  котел

В  якому  варять  вічність

А. Бахута

З давніх-давен Україна славилася добрими, талановитими та працьовитими людьми. А наш край завжди був відомий не лише своїми землями, а й людьми, які на рідній землі найсвятіший із всіх скарбів – хліб.

В давнину говорили: «Як людина ставиться до хліба – така у нього і душа». Тож, недаремно, нашу Україну називають хлібним краєм, бо люди, що тут живуть, є великими працелюбами, які вміють обробляти землю і ростити на ній хороші врожаї. У нас на Україні ведеться так, що хліб у хаті – то багатство, сіль – гостинність і щирість.

Тож, восени, коли землю вкриває жовте листя, коли зібрано врожай, а комори та стодоли заповнені збіжжям, ми відзначаємо свято працівників сільського господарства.

Відзначення Дня працівників сільського господарства – це справді всенародне свято, визнання державою звитяжної хліборобської праці на благо України, це хвала мозолистим рукам селян, що знають справжню ціну хлібу! Але це і свято, що традиційно підсумовує аграріїв, завершує сповнений хвилюваннями і турботами про урожай хліборобський рік.

Земля диктує свої тзакони. Це розуміє кожен, хто живе на селі. Турбота про врожай не покидає землероба ні на хвилину. Бо говорить в їх душах хліборобська совість, щоб хліба у нас було більше, свого українського.

Одним з тих, хто словом підносив і возвеличував нелегку працю хлібороба був Анатолій Бахута, відомий поет, що на той час працював кореспондентом газети «Нова Каховка».


Разом з фотокореспондентом Ю.Волковим висвітлювали життя селян Обривки і Маслівки в усіх його проявах.

Це і свято обжинок, і побудова нового дитсадка, трудові досягнення овочівників і високі надої на формі, виступ аматорського театр та розповіді про найкращих трудівників радгоспу «Труд». Жителі села завжди з теплотою згадують Анатолія Павловича, що завжди залишався самим собою: чесним, порядним, непідкупним.

Звеличуйте ви своїм трудом,

Й примножуйте України славу

Ми твердо переконані у тому,

Що ваша праця збагатись державу.


Немає коментарів:

Дописати коментар