вівторок, 10 листопада 2020 р.

АМБІТНИМ ЧИТАТИ НЕОДМІННО!

Молоді люди – це майбутнє держави. Молодь виконує в суспільстві важливу функцію зміни поколінь, бере участь у перетворенні всіх сфер в суспільстві. Саме молодь  має великий потенціал, запал та енергію, яку потрібно спрямувати у правильне русло – формування особистості, молодого політикуму, участь у розбудові суспільства, вміння спілкування.

До Всесвітнього тДня молоді міська юнацька бібліотека пропонує бібліографічний огляд книжкових видань для молоді, які блискуче і точно описують, як генії створюють світ, у якому ми живемо.


Кусумано М. Д.Йоффі.  Стратегія геніїв: Пять найважливіших уроків від Б.Гейтса,  Е.Гроува, С. Джобса.  /Майкл А.Кусумано і ДевідБ.Йоффе/Пер. З англ. С.Новікової– Харків: Вид-во «Клуб Сімейного Дозвілля»,2018.- 256 с.

Ця книжка - путівник  для молоді, яка прагне створити свій бізнес, навчитися плануванню, управлінню та практичної діяльності.

Як стають видатними стратегами? Білл Гейтс, Енді Гроув і Стів Джобс були першими «бізнес-зірками» в сучасному світі технологій. Аналізуючи їхній тридцятирічний досвід управління компаніями сукупною вартістю в 1,5 трильйона доларів – Mikrosoft, Intel,  Apple – автори цієї книжки сформулювали п’ять основних правил, що виявилися спільними у їх стратегічному плануванні та дозволили випередити конкурентів, які цими правила нехтували. Саме ці правила допомогли стільниковому телефону  IPhone далеко просунути індустріальних гігантів і взяти гору над своїм головним замовником – на той час найдорожчої у світі компанії ІВМ, а майже збанкрутілій фірмі Intel здолати японців, корейців та європейців у боротьбі за світове лідерство в новій революційній технології – виробництва мікропроцесорів.


Мічіо Кайку  Майбутнє розуму/Пер. з англ. А.Камянець.- Львів: Літопис, 2017. – 408 с.

У книжці-бестселері розглядається  найцікавіший і найскладніший об’єкт у відомому Всесвіті – людський мозок. Книжка – це науково-правдива й захоплива розповідь про неймовірні дослідження, що сьогодні ведуться в різних куточках світу й ґрунтуються на найновіших досягненнях нейробіології та фізики. Автор доступно пояснює суть роботи мозку й показує, як технології майбутнього (наприклад, завантажування в мозок спогадів і нових навиків, боротьба з невиліковними на сьогодні хворобами, відкриття в робототехніці й астронавтиці, телепатичне спілкування і телекінез) змінять наше повсякденне життя. Мічіо Кайку глибоко розуміє сучасну науку й пильно стежить за тенденціями її розвитку, тож читач має унікальну можливість зазирнути в майбутнє. Книга розрахована  для широкого кола читачів.


Мортімер, Ієн Століття змін: Яке століття бачило найбільше змін і чому це важливо для нас/ Ієн Мартімер/ Пер. З англ.. Я. Машико.-Харків:Вид-во «Ранок»: Фабула, 2018.- 448 с.-(Серія «Нон-фікнн»).

У сучасному суспільстві майже щодня відбуваються суттєві зміни. А чи було так завжди? Чи можна якимось чином, визначити, яке століття зазнало найбільше змін?  Виявляється, що так. І це з блиском удалося чудовому англійському історику і письменнику Мортімер Ієну, який ретельно і дуже цікаво описав і порівняв десять століть європейської історії.  Виявляється, це дуже важливо для нас: адже , знаючи і розуміючи своє минуле, людство може спланувати своє майбутнє, яке може бути цілком щасливим.

Чекаємо на вас в юнацькій бібліотеці! Читайте, насолоджуйтесь словом, думкою, справою інших. Беріть за приклад краще ! Адже за словами М. Горького "Книга - найбільш складне і велике чудо з усіх чудес, створених людством на шляху до щастя й могутності майбутнього".


Немає коментарів:

Дописати коментар