пʼятницю, 20 листопада 2020 р.

ВІртуальна виставка "Сучасна українська література в обличчях : Знайомство з творами А. Кокотюхи"

Роки викристалізовують нас.

Розділяють справжні цінності

від емоційних і хвилинних.

                            А.Кокотюха

     Виконуючи  прохання читачів, Дніпрянська селищна бібліотека представляє сучасного українського автора, твори якого не залишають читачів байдужими .Знайомтесь….

    17 листопада 1970 року в місті Ніжині,  в родині зварювальника   і медичної сестри Андрій Кокотюха, сьогодні відомий український письменник, сценарист та журналіст.

    Перший художній твір написав у 7 років. Художня цінність його досі невідома.  До 12 років читав і писав лише казки. Перше оповідання опублікував у 1987 році

   У 1991 році написав кримінальну повість «Шлюбні ігрища жаб», яка отримала у 1995 році нагороду видавництва «Смолоскип», 1996 році повість вийшла окремою книжкою і стала називатися «романом». Цей роман мав позитивну оцінку близьких людей і широкий негативний розголос у пресі. Завдяки цьому Кокотюха став одним з відомих сучасних письменників.

    З 1994 до 1998 року Кокотюха працював пакувальником книжок. У цей період він організував більше ста «гастролей» молодих українських письменників у сімнадцяти регіонах України. У 1998 році звільнився і став працювати журналістом. Андрій Кокотюха пише російською та українською мовами…

    За однією з його журналістських публікацій на студії ім. О. Довженка зняли фільм у 1198 році під назвою «Тупик». Також були екранізовані його детективні романи «Темна вода», «Легенда про Безголового», трилер «Повзе змія». Написав сценарії для кількох документальних фільмів з циклу «Кримінальні історії» на каналі ISTV.

     Андрій Кокотюха - неодноразовий лауреат Гран-прі (2006) міжнародного конкурсу «Коронація слова»; постійно співпрацює з найбільш популярними українськими газетами, журналами і телеканалами. Твори Кокотюхи неодноразово були відзначені нагородами. У 2012 році став «Золотим письменником України».

    Автор написав багато творів не тільки для дорослих читачів, але й для дитячої аудиторії.  Маю надію, що поринувши в пригоди й неймовірні життє-ві ситуації героїв книг та фільмів,  ви отримаєте задоволення і проведете вільний час з користю.

                                                        


            

Немає коментарів:

Дописати коментар