середу, 4 листопада 2020 р.

Література, яка зачаровує.

«…Волна и камень, стихи и проза, лед и пламень не столь различны меж собой…»

А. Пушкин.

Ось і завітала до нас пізня осінь зі своїми поривчастими вітрами, проливними дощами, туманами, темними вечорами… Але навіть у всьому цьому є своя романтика… Взагалі, не треба засмучуватись: приготуйте собі філіжанку із міцною кавою, закутайтесь у теплу ковдру… Головне – візьміть гарну книжку, і хай вона вас зачарує. 

Що ж, а в Новокаховській центральній міській бібліотеці є такі книжки, автором яких являється Симона Вілар, до речі, у цьому році їй виповнилось 55 років, привітаємо молоду ювілярку.

Симона Вілар (справжнє ім’я Н. Гавриленко (в дитинстві Образцова), народилась 1 травня 1965 року (м. Харків). Вілар – українська письменниця, яка пише у жанрі фентезі, альтернативної історії та історичної прози, одна з найуспішніших письменниць світу. Основна тема її історично-пригодницьких романів – Стародавня Русь, середньовічна Англія та Шотландія, Скандинавія та Франція.

Пропонуємо вам такі книжки Симони Вілар:

Вилар Симона. Ловушка для орла: Роман/Симона Вилар. – Харьков: Книжный Клуб «Клуб Семейного Досуга», 2018. – 448 с.

Двоє втікачів – англійський шпигун Девід і викрадена ним красуня Мойра, переживши шторм і чимало загроз, потрапляють на пустельні береги шотландської півночі. На них чекають небезпечні пригоди, адже тут триває ворожнеча між кланами, ходять чутки про велику війну і воїни в кілтах уже гострять мечі для кривавої бійні. Якщо вони дізнаються, що Девід – англійський шпигун, на нього чекає розправа. Та Мойра вже зрозуміла, хто її викрадач. Тепер від неї залежить доля Девіда. Непростий клубок стосунків, благородство й корисливість сплітаються в тугий вузол…

Наступна книга:

Вилар Симона. Поединок соперниц: Роман/Симона Вилар; предисл. Е. Дворецкой; худ. Н. Коноплич. – Харьков: Книжный Клуб «Клуб Семейного Досуга», 2018. – 720 с.: ил.

Події розгортаються в Англії ХІІ століття. Позашлюбна донька короля та бігла чорниця – незвичайні, вродливі та рішучі. Обидві палко закохані в прекрасного хрестоносця Едгара та готові змагатися за своє кохання. Але до їхнього двобою будуть залучені різні персонажі: розбійник та абат, бунтівник та свята, найманець та трубадур… Кому ж із суперниць випаде жадане щастя?

Ми, бібліотекарі, можемо побажати одне: читачі, поспішайте читати!

Немає коментарів:

Дописати коментар