понеділок, 30 листопада 2020 р.

Чорна сповідь моєї Вітчизни…

    В останню суботу листопада вся Україна схиляє голову в жалобі перед нашими співвітчизниками – жертвами Голодомору 1932-33 років. У цей скорботний день ми згадуємо трагедію вселенського масштабу – геноцид українського народу. Голодомор став національною трагедією і окремою сторінкою в історії українського народу, про якою ми згадуємо з сумом та гіркотою. Україна втратила мільйони своїх синів та дочок – хліборобів, учених, творчу інтелігенцію.

В  Обривському будинку культури пройшла година реквієм «Чорна сповідь моєї Вітчизни», яка була організована і проведена бібліотекарем Обривської бібліотеки спільно з завідуючою клубу.

Цей захід пройшов з метою виховання співчуття, людяність, громадські якості – і результату було досягнуто – діти затамувавши подих слухали інформацію про ті страшні події, про невинних жертв Сталінського терору.


У Райській бібліотеці пройшов урок памяті «Горить свіча, і хліб лежить, і пам'ять полум’ям тремтить» для різних вікових груп користувачів: для дорослих та для дітей окремо.



Учасники заходів прослухали розповідь бібліотекаря про те страшне лихоліття та вшанували загиблих від Голодомору, запаливши свічку памяті/  

Хай кожен з нас запалить свічку. Цих вогників має бути якнайбільше. Вони символізують нашу скорботу, і зігріють душі мільйонів загиблих.   

 

Немає коментарів:

Дописати коментар