середу, 11 листопада 2020 р.

Ретродетективи від Андрія Кокотюхи.

                                                              «Люди діляться на тих, хто любить                                                    детективи і на тих, хто признається у цьому».

Ліон Ізмайлов.

Починайте новий день із книги! «А з якої?», - запитаєте ви. Що ж, пропонуємо вашій увазі цикл ретродетективів Андрія Кокотюхи, місцем дії яких обрано вулиці Львова. Цикл складається із 7 романів та охоплює період від 1908-го по 1918 рік. За цей час у Галичині, Австро-Угорській та Російській імперіях, а також у всьому світі стануться стрімкі зміни, котрі накладуть відбиток на українську історію.

Три книжки із цього циклу видались, більш інтригуючими:

Кокотюха А.А. Адвокат із Личаківської: Роман/Андрій Кокотюха; худож.-оформлювач Л.П. Вировець. – Харків: Фоліо, 2015. – 283 с.

Початок ХХ століття, 1948 рік. Головний герой, молодий киянин Клим Кошовий дивом вирвався із тюрми й тікає від переслідування царської влади до Львова.

Але й тут його заарештовує поліція – біля трупа відомого адвоката Євгена Сойки, який, до речі, в минулому був його товаришем. І який мав у місті сумнівних друзів та могутніх ворогів. Самогубство – чи вбивство? Правда приголомшить Клима та його нового друга Йозефа Шацького, місцевого стоматолога. Й назавжди змінить долю чарівної, загадкової та впливової Магди Богданович.

Кокотюха А.А. Привид із Валової: Роман/Андрій Кокотюха; худож,-оформлювач Л.П. Вировець. – Харків: Фоліо, 2015. – 285с.: іл.

Львів, 1909 рік. У кишені трупа, знайденого у будинку на вулиці Валовій, виявили візитку Клима Кошового. Смерть сталась за досить дивних обставин, хоча офіційно це нещасний випадок. Але той дім має недобру славу. Кажуть, у ньому вже сто років блукає привид Чорної пані. Розповідають, що хто з нею зустрінеться, той обов’язково загине. І така смерть на Валовій вже не перша. Ризикуючи життям Клим та його вірний друг Йозеф Шацький, вони таки дізнаються всю правду про привида. Хоча ця правда дуже не сподобається місцевій красуні Магді Богданович…

Кокотюха А.А. Різник із Городоцької: Роман/Андрій Кокотюха; худож,-оформлювач Л.П. Вировець. – Харків: Бібколектор, 2016. – 250 с.: іл.

Львів, 1913 рік. Напередодні Різдва жорстоко вбито кількох дівчат легкої поведінки. Газети дали прізвисько вбивці – Різник із Городоцької.

На цей момент у головного героя життя налагодилось: має адвокатську практику, заможну клієнтуру, наречену Барбару Райську – відому акторку театру і кіно.

Клим Кошовий береться захищати хворого юнака, якого підозрюють у жорстоких убивствах. Хто би міг подумати, що на Клима почнеться справжнє полювання, і йому прийдеться докласти максимум зусиль, щоб урятувати своє життя. Подальші пошуки приведуть в стіни психіатричної лікарні… Клим не знає іще, як Різник змінить його життя…

Ретромани, насолоджуйтесь детективами від Андрія Кокотюхи!

Немає коментарів:

Дописати коментар