пʼятницю, 15 листопада 2019 р.

Немає вищої святині, ніж чисте сяйво доброти.

Сьогодні до міської бібліотеки №2 на годину спілкування «Добро завжди перемагає» прийшли учні 9-Б класу ЗОШ №10.


Доброта, милосердя - багатоликі. Потреба в них повсякчас. Навіть тоді, коли немає біди. Навіть там, де гори спокійні і твердь земна не хитається під ногами. Милосердя і доброта – як два крила, на яких тримається людство.
Що таке добро? Про відомих доброчинців світу та наших славетних українців йшла мова.
Наприклад у Вавілоні був  такий звичай: недужих виносили на майдан чи дорогу. Кожен, хто йшов повз нього, підходив, розпитував, коли знав якийсь засіб, радив нещасному. Ніхто байдуже не проходив.
У Сербії був такий закон: той хто одружувався, мав посадити 75 оливкових дерев. Оливки живуть і плодоносять 400 років. Забули імена тих, хто їх садив, а посаджені в XVII столітті дерева плодоносять і радують людей ще й сьогодні.
Прекрасний звичай побутує і нині на Кавказі. Високо в горах саджають плодові дерева. Випадковий мандрівник, втамувавши голод чи спрагу, не може  навіть подякувати, не знає кому.
А наші козаки! Землянок ніколи не замикали! Будь-який подорожній міг зайти, розвести вогонь, зварити страву, спочити. А прийде хазяїн, ще й радий буде гостеві, привітає його. А буває господар, як їде куди, так ще й зоставляє страву для прохожого. Прекрасні стосунки, в основі яких-доброта!
А ще бібліотекарі запропонували дітям цікавий кросворд та різні практичні вправи. А за допомогою листочків доброти визначили найдобріших однокласників, які отримали подарунки.




Завершилася година спілкування. Та не повинні завершуватися добрі справи.
Нехай добрими і милосердними будуть серця! У будь-яких життєвих ситуаціях  щоб залишалися на висоті, були людьми.
Пам’ятайте добро. Адже  доля кожного - у наших руках. Як ми будемо ставитись до людей, так і вони будуть взаємними до нас.


Немає коментарів:

Дописати коментар