четвер, 21 листопада 2019 р.

"Збережемо себе для життя"

Під таким гаслом пройшла зустріч працівників міської бібліотеки №2 з учнями 7-А і 7-Б класу ЗОШ №3.


Міжнародний день відмови від куріння, який відзначають в Україні – прекрасний привід задуматися над тим, яку непоправну шкоду для здоров’я людини приносить тютюнопаління. Сьогодні про куріння, у суспільстві існує дуже багато помилкових даних. Серед молоді побутує думка, що палити - це модно, престижно і якось по-дорослому...  


То ж головними питаннями, які обговорювали, були: «Чому курити шкідливо?», та «Чи варта ця звичка майбутнього?».
Мабуть, мало хто знає, що фізична та психологічна залежність від нікотину розвивається набагато швидше, ніж від алкоголю. Свого часу відомий американський письменник Марк Твен писав: «Немає нічого легшого, ніж кинути  палити, - я вже тридцять разів кидав». Людство поставилось до тютюну дуже довірливо й легковажно, бо на сьогоднішній день куріння є вкрай серйозною проблемою у всьому світі.


Бібліотекарі розповіли дітям про «унікальний» продукт, який підриває здоров’я і скорочує життя мільйонам людей. Підняли завісу над маленькими таємницями тютюнових  компаній, про те, що в сучасних цигарках від тютюну практично нічого не залишилося. Переглянули відеоматеріал, який яскраво та максимально змістовно розкриває згубний вплив куріння на організм дорослої людини, і тим паче підлітків.


Взявши участь у «Бліц-опитуванні» хлопці й дівчата висловили своє особисте відношення до проблеми куріння, спростовуючи міфи, які існують навколо цього явища. Визначили, чому підлітки починають курити, і які фактори підштовхують їх до цього. А підсумком спілкування стало те, що діти озвучили стимул, здатний вберегти їх від небезпечної звички – це власне здоров’я і незалежність.

Немає коментарів:

Дописати коментар