четвер, 7 листопада 2019 р.

За дивами до бібліотеки


У міській бібліотеці для дітей кожен день читачі відкривають для себе світ.
Учні 3-В класу гімназії за допомогою електронної презентації познайомились з різновидами людського житла: іглу, юртою, махаля, японським будинком. Побували в хижах Африки і у човнах індонезійських морських циган. А потім роздивлялись будинки з чудинкою по всьому світу.





Кривий будинок у Польщі, лісова спіраль у Німеччині, кубічні будинки у Нідерландах, танцюючий будинок у Празі і еко-будинки Канади. 





Незабули і споруди нашої України. Одеський будинок з дверцят холодильників, дім-корабель у Черкасах, шоколадний будинок і дім з химерами у Києві. А на останок цікава гра «Пригадай хто живе у казковому будинку?» Майже всі казкові герої отримали свої житла. Ось тільки Незнайко довго не міг потрапити в свій будиночок на Квітковій вулиці. І все ж діти допомогли йому знайти вірну доріжку.

       А от гості міської бібліотеки для дітей, учні 4-В класу гімназії, одностайно заявили: «Якщо немає можливості подорожувати, то побачити Світ і його дива – найкраще за допомогою інтернет-ресурсів».
Тож, не гаючи часу, відправилися у відео-круїз у пошуках дивовиж, створених людиною, які офіційно отримали звання «Сім новітніх чудес світу».




Онлайн-мандрівка виявилася не тільки пізнавальною, а ще й напрочуд цікавою. Адже, хлопчики і дівчатка змогли себе відчути і туристами, і доповідачами (бо знають вони теж немало), і справжніми будівельниками і архітекторами.
Щоправда, складали пазли, та все ж…
Спробуйте, за декілька хвилин зібрати докупи уламки Петри або багаточисельні тунелі, камери та проходи Колізею? Отож бо.
  



 До речі, найшвидше вдалося зібрати картинки  Чичен-Іци (стародавнього міста майя, що знаходиться на території сучасної Мексики), неперевершений Тадж-Махал та Велику китайську стіну! Трішки більше часу зайняло збирання Статуї Христа Спасителя, такої ж як у Ріо.  Але ж висота… 38 метрів, що можна порівняти з сучасним дванадцятиповерховим будинком, це вам не жарти.
А ось, Мачу-Пікчу ніяк не піддавалася дітям. Мабуть,  «загублене місто інків» воліло залишитися ним навіки.

Немає коментарів:

Дописати коментар