середу, 13 листопада 2019 р.

Вибрали найкращі із кращих!

Упродовж жовтня 2019 року читачі 3-х бібліотек нашого міста: Новокаховської центральної міської бібліотеки, міської бібліотеки для дітей та міської бібліотеки №2 брали участь у анкетуванні, на якому було запропоновано визначити переможців серед номінантів книжкової премії «Еспресо. Вибір читачів 2019».
У номінації «Література для дорослих» на читацький суд представили три книжки: поезію Івана Андрусяка «Фонетика душі» (видавництво «НК-Богдан»), прозу Гаськи Шиян «За спиною» (видавництво «Фабула») та документально-історичний роман Олега Криштопа «Братство» (видавництво «Вавилонська бібліотека»). Всього в анкетуванні брали участь 132 читача з 2-х бібліотек. Їхні вподобання розподілились наступним чином: за книги Іван Андрусяк «Фонетика тиші» та Олег Криштопа «Братство» віддало голоси по 47 читачів 2-х бібліотек, а за книгу Гаськи Шиян «За спиною» - 38 голосів.


У номінації «Література для дітей» були представлені книги: Анастасії Нікуліної «Зграя», Володимира Арєнєва «Дитя песиголовців» та Олександра Дерманського «Арктична пасіка». Тут голосувало 60 читачів міської дитячої бібліотеки. Голоси розподілились наступним чином: на першому місці – «Зграя» Анастасії Нікуліної – 32 голоса, на другому місці – «Арктична пасіка» Олександра Дерманського – 19 голосів та на третьому місці – «Дитя песиголовців» Володимира Арєнєва – 9 голосів.
З нетерпінням чекаємо результатів голосування в бібліотеках України.
А нам залишається лише побажати письменникам, книжки яких були номіновані на книжкову премію «Еспресо. Вибір читачів 2019», подальших творчих успіхів. Чекаємо на нові книжкові шедеври, які займуть достойні місця на полицях бібліотек України.

Немає коментарів:

Дописати коментар