четвер, 21 листопада 2019 р.

«Як дитину назвеш»…


«Численні прекрасні квіти гір і долин починають наповнювати Гаваї в довжину і ширину своїми пахощами…» Гадаєте, ми тут про Гаваї? А от і ні, бо це – жіноче ім’я. Саме так назвав свою доньку щасливий гавайський батько. Та від великої батьківської любові «народжуються» ще й не такі імена. Саме про це й розповіли ранком 20 листопада, у Всесвітній день дитини, бібліотекарі читальної зали для старших читачів міської бібліотеки для дітей своїм гостям – учням 6-Б класу гімназії.


Про унікальність кожного імені, про старовинні слов’янські імена, про дива недалекого минулого та дива сьогодення у спробах майбутніх батьків виділити свою дитину серед інших, називаючи її незвичайним іменем,  розповіли бібліотекарі своїм читачам.  До речі, кожному із присутніх його  ім’я подобається. Є серед дітей дівчинка з іменем Анжеліна, є Віолетта, а є й хлопчик, який відгукується на ймення Олександр, хоча насправді звуть його Шахзодбек.


«Як дитину назвеш»… так і піде вона по життю. Гімнизисти погодилися з тим, що до вибору імені потрібно підходити дуже серйозно, хоч, як відомо далеко не ім’я прикрашає людину. Працівники дитячої бібліотеки з задоволенням привітали своїх юних гостей зі святом та пригостили солодкою «поживою для розуму» - смачними цукерками. Щасливої долі вам, Тимофії, Катерини, Валентини, Кароліни, Кирило, Дмитро, Гліб…

Немає коментарів:

Дописати коментар