понеділок, 4 листопада 2019 р.

Вклонися, моя Україно, тим людям величним і скромним, що в назвах фронтів титанічних пронесли наймення твоє.

Вічний вогонь клекоче:
Люди не треба війни.
Щоб не вмирали дочки,
 Сестри, батьки і сини.

Історична година присвячена 75-й річниці визволення України від фашистських окупантів відбулася в юнацькій бібліотеці. Присутні приєдналися до української спільноти, яка відзначає дні пам’яті вигнання нацистських окупантів з території України. Ця страшна війна, яка знищувала народи, живе у памяті ветеранів, дітей війни, пильно дивиться на нас із сторінок книжок, залів музеїв, передаючи оповіданнями від покоління до покоління. 


На захід бібліотекарі запросили студентів – зварювальників Новокаховського НВПУ (майстер Марущенко Артем Андрійович). На зустріч з молоддю в бібліотеку завітав керівник громадської організації, що об’єднує військових, «Біла стріла» Дмитро Сергійович Марков.


Бібліотекарі приготували для молоді, окрім заходу, ще й  книжкову викладку «Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні». Вони розповіли про звільнення України від нацистів, що здійснювалося в період із січня 1943 року по жовтень 1944 року збройними силами. 


Огляд краєзнавчої літератури для юнацтва визвав зацікавлення творами Олександра Довженка, Олеся Гончара, Леоніда Марченка, сучасними фотоальбомами і художніми творами В’ячеслава Савченко, Сергія Лойко та інших авторів про трагічні воєнні події в Донецьку та Луганську.


Переможну ноту гри на акордеоні вніс учень музичної школи, Лауреат міжнародної премії в Італії Матвій Ющенко (вчитель Валентина Коновалова). Матвій майстерно виконав мелодії: «Осіннє листя»  та «Вальс», і музикою, як книгою, зробив свято юнацтву в читальному залі бібліотеки. Молодь забажала стати кращою, добрішою, уважнішою до старшого покоління.

Немає коментарів:

Дописати коментар